Metaverse ontwikkelaar Sensorium gaat samenwerken met de Vaticaanse non-profit organisatie Humanity 2.0. De nieuwe publiek-private samenwerking wilt het erfgoed van het Vaticaan in de digitale wereld onderbrengen door een VR- en NFT-galerij te creëren voor inhoud van het Vaticaan.

“Het Vaticaan is van plan om zijn erfgoed zoals manuscripten, meesterwerken, en academische initiatieven in de metaverse onder te brengen met het doel om ze toegankelijker te maken voor mensen over de hele wereld. Sommigen mensen die misschien nooit in staat zijn om het Vaticaan persoonlijk te bezoeken zullen dit nu digitaal kunnen." verklaart een woordvoerder van Sensorium.

Het partnership hoopt een NFT-galerij te ontwikkelen die toegankelijk zal zijn via VR en via een desktopomgeving. De Vaticaanse Musea bevatten bijna 800 kunstwerken van 250 internationale kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Michelangelo, Pablo Picasso en nog veel meer.

"We kijken ernaar uit om samen met Sensorium manieren te verkennen om kunst te democratiseren door het breder beschikbaar te maken voor mensen over de hele wereld, ongeacht hun sociaaleconomische en geografische beperkingen. Het partnership met Sensorium brengt dit doel een stap verder en rust ons uit met de nieuwste technologische oplossingen," aldus Pater Philip Larrey, voorzitter van Humanity 2.0

Meer dan 6 miljoen mensen bezoeken het Vaticaan elk jaar en met de lancering van Sensorium Galaxy Metaverse zullen nog meer mensen wereldwijd ervan kunnen genieten.