KPMG introduceert een 3D-platform genaamd de ‘Metaverse Collaboration Hub’. Op die manier wil het bedrijf werknemers vanop elke locatie en op elk moment kunnen samenbrengen.

Deze metaverse biedt de mogelijkheid om samen te werken en ideeën uit te wisselen met collega’s, partners en klanten zonder dat er beperkingen of fysieke grenzen in de weg staan”, zegt Katie Bolla, partner in management consulting en consumer & retail industry lead bij KPMG in Toronto.

Wij geloven dat dit initiatief teams en de manier waarop we met klanten omgaan in staat stelt elkaar te ontmoeten en het gevoel te hebben dat ze samen in dezelfde ruimte vertoeven”, voegt Bolla er nog aan toe.

De KPMG metaverse ziet eruit als een typische kantoorruimte en bevat whiteboards, vergadertafels en video- en chatmogelijkheden. “Het opent nieuwe mogelijkheden voor rekrutering, aanwerving, performance management, ontwikkeling, opleiding, enzovoort.

Alvorens deelnemers de metaverse kunnen betreden, dienen ze eerst hun eigen avatar te maken. Er zullen trainingen aangeboden worden, al ligt de nadruk op de gebruiksvriendelijkheid van deze 3D-wereld. Zo zal bijvoorbeeld niet meer dan een smartphone nodig zijn om toegang te krijgen.

Het is de bedoeling dat ook het geluid in de ruimte wordt geprojecteerd, zodat dit een real life gesprek nabootst. Staat je gesprekspartner bijvoorbeeld aan je linkerzijde, dan zal je het geluid ook enkel langs die kant horen. Ook zal het mogelijk zijn rond te lopen en te bewegen net zoals in een fysieke ruimte.

Deze collaboration hub maakt deel uit van het bredere web 3.0-initiatief van KPMG, dat investeringen in cryptocurrency en NFT’s omvat, en wordt in eerste instantie uitgerold voor zijn Amerikaanse en Canadese filialen. Bij KPMG geloven ze dat dit een voorbeeld is van hoe de toekomst van werk eruitziet.