Ledger, een belangrijke leverancier van hardware wallets ontworpen voor veilige opslag van cryptocurrencies zoals Bitcoin, lanceert een gloednieuwe wallet gespecialiseerd in NFTs.

Ledger is gelanceerd in 2014 en is een van 's werelds grootste aanbieders van hardware cryptocurrency wallets. Dit zijn fysieke apparaten zijn die zijn ontworpen om de private keys van een gebruiker op te slaan.

Het bedrijf heeft meer dan 4,5 miljoen wallets verkocht en tot nu toe zes verschillende wallets gelanceerd. Het nieuwe product heeft de naam Ledger Nano S Plus gekregen en is speciaal ontworpen voor NFT-verzamelaars.

Hoewel de nieuwe Ledger wallet volledig ontworpen is om het veilige beheer van NFT-transacties te ondersteunen, hebben sommige eerdere versies van Ledger wallets ook NFTs ondersteund.

Een woordvoerder van het bedrijf gaf hierover meer uitleg: “Ledger Nano-gebruikers hebben altijd NFTs op hun apparaten kunnen opslaan via partners op de Ledger Nano X. Nu geeft Ledger’s softwaretoepassing Ledger Live prioriteit aan NFT-ondersteuning, waarbij gebruikers hun NFT’s in Ledger Live kunnen bekijken en veilig transacties kunnen uitvoeren door Clear Signing.”

De Clear Signing-technologie is erop gericht alle details van een transactie te verstrekken waardoor het risico van "Blind Signing”, of het instemmen met een potentieel riskante transactie wordt weggenomen.

Crypto hardware wallets worden beschouwd als een van de beste methodes om cryptocurrencies op te slaan. Dit komt omdat ze gebruikers in staat stellen om private keys offline op te slaan, weg van het internet of gewone computers waar ze gestolen zouden kunnen worden na hacking.