Op 8 oktober zal in de Gentse voetbaltempel Ghelamco Arena de allereerste Bitcoin-conferentie in België worden georganiseerd, meteen ook de grootste van de Benelux.

Bezieler van de ‘Future of Bitcoin Conference’ is Levi Haegebaert, een notoire bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België en auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’.

Ook 13 jaar na de oprichting in 2009 blijft Bitcoin als cryptomunt voor beroering zorgen. Het event heeft als bedoeling om de vele mythes te ontkrachten én het grote publiek kennis bij te brengen over Bitcoin.

Er zullen tal van boeiende keynotes, debatten en workshops zijn. Verschillende gereputeerde sprekers met kennis over de cryptowereld staan geprogrammeerd. Een greep uit de namen:

  • Willem Middelkoop (Commodity Discovery Fund): ‘Hard asset investing in a world of fiat’
  • Rigo Van den Broeck (Mastercard): ‘De toekomst van betalingen met crypto.’
  • Faroek Özgünes (VTM): ‘Wordt Bitcoin echt door criminelen gebruikt?’
  • Gertjan Verachtert (Sansen International): ‘Bitcoin en de fiscus, hoe zit dat nu?’
  • Bert de Groot (Bitcoin miner): ‘Een alternatieve kijk op het minen van Bitcoins’

Naast keynotes op de main stage zullen er ook tal van workshops worden georganiseerd. De Future of Bitcoin Conference is immers niet enkel in het leven geroepen voor de echter kenners maar ook voor alle anderen die ook maar enige interesse hebben in Bitcoin. Voorkennis is dus absoluut geen vereiste. Deze allereerste Belgische Bitcoin-conferentie wil het grote publiek antwoorden bieden op alle vragen over Bitcoin en cryptocurrencies.