Emirates Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten, is helemaal klaar om voluit deel uit te maken van de digitale wereld door gebruik te maken van cryptocurrencies, NFTs en de Metaverse.

Binnenkort zal Emirates betalingen met Bitcoin accepteren. Daarnaast werken ze ook aan het creëren van NFTs en willen ze deel uitmaken van de Metaverse. De NFTs zullen via hun website toegevoegd en verhandeld worden.

De intrede in de digitale wereld maakt deel uit van hun strategie om sneller en flexibeler met klanten in contact te komen. Ze willen voldoen aan de verschillende nieuwe klantenbehoeften. Nieuwe werknemers zullen zich richten op blockchain-gerelateerde projecten zoals crypto-betalingen, blockchain-tracking, Metaverse en NFTs.

Blockchain-technologie zal worden ingezet om vluchtgegevens te traceren. De Metaverse zal processen zoals operaties, training, website verkoop en andere luchtvaartmaatschappij-gerelateerde ervaringen transformeren naar de digitale wereld. De COO van de luchtvaartmaatschappij gelooft dat dit de processen "interactiever" zal maken.

Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en Chief Executive van Emirates Airline Group, verklaart dat het bedrijf geavanceerde technologieën heeft ingevoerd om zijn bedrijfsprocessen te verbeteren, het aanbod aan klanten te verbeteren en de vaardigheden en ervaringen van de werknemers op te waarderen.

"We zijn enthousiast over de mogelijkheden in de digitale ruimte van de toekomst en investeren aanzienlijk om producten en diensten te ontwikkelen met behulp van geavanceerde technologieën die zullen zorgen voor inkomsten, merkervaring en bedrijfsefficiëntie.”

De luchtvaartmaatschappij zei ook dat het zal blijven samenwerken met partners uit de industrie om haar Web3-strategie te stimuleren, terwijl ze nieuw talent aanwerft voor haar komende initiatieven.

In het algemeen is de luchtvaartsector langzaam een comeback aan het maken nu er opnieuw meer en meer reizigers zijn. Om te groeien investeren sectorgenoten in nieuwe technologieën zoals het aanvaarden van cryptocurrencies en het aanbieden van NFT-verzamelobjecten.