Volgens een Meta newsroom post is het bedrijf begonnen met de NFT uitbreiding in 100 landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika. Dit omvat het toevoegen van ondersteuning voor verbindingen met Coinbase Wallet en Dapper, evenals de mogelijkheid om digitale verzamelobjecten te plaatsen die gemint zijn op de Flow-blockchain.

De eerste uitrol richt zich op de populaire social media app Instagram. Maar met name Europa lijkt niet in deze plannen te zijn opgenomen, dit is wellicht een teken dat het voortdurende toezicht op de regelgeving in de EU een probleem kan vormen voor Meta.

Gebruikers kunnen hun digitale portemonnee verbinden met Instagram om een NFT te posten. Third-party wallet integraties zijn mogelijk met Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet en Dapper Wallet. De ondersteunde blockchains op dit moment zijn Ethereum, Polygon en Flow. Er zijn geen kosten verbonden aan het posten of delen van een digitaal verzamelobject op Instagram.

Flow is een layer-1 blockchain met het gelijknamige FLOW token. Bekende ecosysteempartners zijn onder meer Warner Music, Ubisoft, Binance, OpenSea en nu ook Meta.

Samen met de Metaverse lijken digitale activa een van de kernonderdelen van Meta te zijn geworden voor de uitbreidingen. CEO Mark Zuckerberg zei dat hij zich niet liet afschrikken door het enorme verlies van 2,75 miljard euro in de Metaverse-divisie van het bedrijf, en dat er een grote kans is om "honderden miljarden" of zelfs "biljoenen" euro’s te verdienen naarmate de sector volwassener wordt.