Het moederbedrijf van Instagram, Meta, kondigde recent aan dat het zal beginnen met het testen van NFTs op Instagram Stories. Dit met behulp van het augmented reality-platform Spark AR.

CEO Mark Zuckerberg: "We breiden onze test uit, zodat meer creatives over de hele wereld hun NFTs kunnen weergeven op Instagram”. In mei bracht Meta digitale verzamelobjecten uit die door het bedrijf worden omschreven als "een gloednieuwe manier voor consumenten en makers om NFTs te delen op Instagram."

Zuckerberg bevestigde ook dat Facebook in de toekomst NFTs gaat ondersteunen: "We brengen deze functie binnenkort ook naar Facebook, te beginnen met een kleine groep Amerikaanse artiesten zodat onze gebruikers kunnen cross-posten op Instagram en Facebook. We testen binnenkort ook NFTs in Instagram Stories met SparkAR."

Meta is niet het enige bedrijf dat NFTs wil integreren. Het volgt social media concurrent Twitter op, dat in januari NFTs naar het platform bracht. De NFT ondersteuning van Twitter stelt gebruikers in staat om Ethereum wallets te koppelen aan hun accounts en hun NFT kunst te tonen als profielfoto's.

Eerder deze week kondigde Meta ook aan dat het zich zou verenigen met andere techbedrijven om een Metaverse-standaardenorgaan op te richten. De groep is van plan om de volgende versie van het web te bouwen en een gedeelde ethos te ontwikkelen voor Web3 en de Metaverse. Enkele van de bedrijven die zich bij het initiatief hebben aangesloten zijn Adobe, Epic Games, Microsoft, Nvidia en Qualcomm. Apple ontbrak opvallend genoeg in deze groep.