Crypto-kredietverstrekker Nexo heeft samen met het wereldwijde betalingsbedrijf Mastercard s werelds eerste Crypto-backed kredietkaart gelanceerd.

Dit is een nieuwe ontwikkeling waar crypto en gevestigde financiële netwerken hun krachten bundelen nu digitale activa nog meer mainstream worden.

Nexo zei dat de kaart aanvankelijk beschikbaar zal zijn in geselecteerde Europese landen. Het zal gebruikers in staat stellen te betalen zonder hun digitale activa zoals bitcoin te hoeven verkopen, deze worden gebruikt als onderpand om het verleende krediet te ondersteunen.

De meeste traditionele kredietkaarten zijn ongedekt en hebben een vastgestelde kredietlimiet. “De Nexo kaart vereist geen minimale aflossingen, maandelijkse kosten of inactiviteitskosten. Er zijn ook geen valutakosten tot maximaal 20.000 euro per maand”, zegt Nexo.

De kaart is gekoppeld aan een door Nexo verstrekte, crypto-backed kredietlijn. Dit maakt het mogelijk om meerdere activa als onderpand te gebruiken zoals onder andere Bitcoin, Ether en de Tether (USDT) stablecoin.

Er gelden geen beperkingen voor het bedrag dat een klant kan uitgeven of opnemen van de open kredietlijn en er wordt alleen rente betaald over het werkelijk gebruikte kredietbedrag.

Mastercard erkent dat digitale activa een revolutie teweegbrengen in het financiële landschap”, aldus Raj Dhamodharan, Mastercard’s hoofd van crypto en blockchain producten en partnerships.

Nexo verwacht dat de Nexo Card wereldwijd bij 92 miljoen handelaars kan worden gebruikt waar Mastercard wordt aanvaard. De kaart is volgens Nexo onmiddellijk beschikbaar in “selecte Europese markten”. Volgens de website van het bedrijf is de Nexo-kaart beschikbaar voor inwoners van 29 landen, waaronder België, Cyprus, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Nexo’s medeoprichter en managing partner Antoni Trenchev benadrukte dat de nieuwe productlancering cruciaal is voor de synergie tussen het bestaande financiële netwerk en digitale activa. Volgens Trenchev zal dit unieke product miljoenen mensen in Europa en in de toekomst wereldwijd in staat stellen om direct geld uit te geven zonder het potentieel van hun cryptocurrencies op te hoeven geven. Het biedt daarmee ongekend dagelijks nut voor de opkomende activaklasse.