Op 9 juni waan je je in de Waagnatie in web3, oftewel het nieuwe digitale domein. De blockchaintechnologie die aan de basis van deze nieuwe fase van het internet ligt, gaat een ongekende impact op onze levens hebben.

Doel van het event

Blockchain is een relatief nieuwe technologie die zorgt voor decentralisatie en transparantie op vele vlakken en vormt de basis van web3. Bij web3 horen heel wat nieuwe ontwikkelingen, zoals NFTs (digitale eigendomscertificaten) en de Metaverse (virtuele sociale ruimte). Daarin schuilen veel opportuniteiten voor ondernemers en andere professionals.

WEB32 biedt inspiratie, praktische voorbeelden en antwoorden & advies rond web3 voor de onderzoekende ondernemer en andere geïnteresseerden.

Het event focust op thema’s als digitale identiteit & eigenaarschap, brand leverage, NFTs, het belang van community, marketing, creativiteit verzilveren, blockchain applicaties, manieren van gedecentraliseerd samenwerken en de metaverse.

Doelgroep

Professionals in alle sectoren kunnen op dit event ontdekken wat web3 voor hen kan betekenen, praktische voorbeelden van blockchaintoepassingen ervaren - bv op onroerend goed, supply chain of branding - en contact leggen met experten. Innovatieleiders, marketeers, C-level management, studenten, softwareontwikkelaars, creatieven, web3 insiders en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Wat kun je verwachten?

WEB32 is geen klassiek netwerkevent, maar een echte ontmoeting met de mensen die dagelijks met deze innovatieve technologie experimenteren, praktische applicaties bouwen en zo de weg voorwaarts uitstippelen.

Het event bestaat uit on stage keynotes, interviews en panel gesprekken; een immersieve expo waar je de nieuwe technologie zelf kunt ervaren; lokale helden & digitale artiesten; een vacaturewall; ruimte om 1-op1 advies te krijgen van experts, een ‘shilling stage’ waar nieuwe projecten of onderzoeken gepitcht worden en natuurlijk ruimschoots de gelegenheid om te netwerken en contact te leggen met de community en met elkaar.

Sprekers

De sprekers zijn bekende internationale namen uit de web3 omgeving: Diego Borgo (Metaverse native, voorheen Adidas strategist), Johan Lolos (founder NFTPhotographers.xyz) Timmu Tõke (CEO Ready Player Me), en Rarible (NFT marktplaats) alsook Belgische trots Cartamundi (innovatie in speelkaarten), Mutani (digitale mode) en Bitkraft (gaming).

Ook lokale namen uit de creatieve sector dragen hun steentje bij: o.a. Musketon, Frederik De Wilde, Esther Noben en Victor Verhelst voor Plus One Gallery.

Het programma is daarmee een mooie mix van tech pioniers, creatives, blockchainbedrijven en business experts (juridisch, marketing, …). Ontdek het volledige programma hier.

Partners

WEB32 partnert met o.a. blockchainaanbieder Venly (blockchain APIs met 2M eindgebruikers), de baanbrekende tech startups Signum by HB Antwerp (creëert transparantie in de diamantsector met blockchain) en Fraktion (fractionalised ownership in onroerend goed) alsook de Stad Antwerpen.

Organisatie

WEB32 wordt volledig bottom-up vormgegeven. Het organiserende team ontmoette elkaar via de groeiende Belgische web3 community van digital natives, softwareontwikkelaars, consultants, creatieve professionals en andere enthousiastelingen rond blockchain en NFTs. Zodoende staan ze direct in contact met veel verschillende profielen die allemaal eenzelfde doel voor ogen hebben: om samen te bouwen aan deze nieuwe internetrevolutie, op een manier waar iedereen de vruchten van plukt. De Web3 mindset staat centraal, WAGMI (We All Gonna Make It)

Praktisch

WEB32 - een inspirerende duik in blockchain, NFTs en de metaverse
9 juni, 13u00 - 21u00
Waagnatie, Rijnkaai Antwerpen

Tickets - (professional 189€ / student 39€)
www.web32.xyz