Diefstal blijft een van de grootste zorgen in de sector van de niet-fungibele tokens (NFTs). Daarom doet NFT-marktplaats OpenSea een inspanning om zijn beleid aan te passen en extra maatregelen in te voeren tegen gestolen items.

Gezien de positie als de grootste marktplaats voor NFT-transacties, heeft OpenSea vaak onder vuur gelegen voor haar acties en beleid. In een aankondiging benadrukte het bedrijf dat het beleid werd gemaakt volgens de wetten van de Verenigde Staten, waar het bewust toestaan van de verkoop van gestolen items verboden is.

De marktplaats gaf echter toe dat in sommige gevallen kopers die zonder het te weten gestolen NFTs kochten werden gestraft, ook al hadden zij geen schuld. Het NFT-platform benadrukte dat het werkt aan oplossingen om het probleem van NFT-diefstal bij de wortels aan te pakken.

Volgens de aankondiging werkt het bedrijf aan het automatiseren van dreigings- en diefstaldetectie. In juni heeft het NFT-platform al extra beveiligingsfuncties ingeschakeld om gebruikers te beschermen tegen NFT-fraude. De functie verbergt automatisch NFT-overboekingen die als verdacht zijn gemarkeerd. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat alleen legitieme transacties zichtbaar zijn op de marktplaats.