LimeWire, de populaire file-sharing dienst uit het begin van de jaren 2000, bekend voor het illegaal downloaden van muziek en films, komt officieel terug als een NFT marktplaats.

LimeWire verloor in 2010 een vier jaar durende strijd tegen de Amerikaanse muziekindustrie en is sindsdien een aandenken uit het verleden gebleven, tot nu. Volgens het nieuwe management wordt het nu opnieuw gelanceerd als een “mainstream-ready, digitale marktplaats voor kunst en entertainment, met in eerste instantie een focus op muziek.”

Het LimeWire NFT-platform hoopt de hindernissen van het huidige landschap weg te nemen door een gemakkelijke aanmelding en directe betaling met creditcard aan te bieden met prijzen in USD. Het hoopt samen te werken met topmuzikanten en een miljoen kopers te registreren tegen het einde van het eerste jaar.

De herlancering zal worden geleid door de broers Julian en Paul Zehetmayr, die de naamrechten voor de dienst hebben verworven. De Zehmatyrs runnen momenteel ook het bedrijf voor elektronische handtekeningen Eversign en B2B softwarebedrijven Currencylayer en Stack Holdings. “Het is belangrijk op te merken dat we LimeWire niet herlanceren als een alternatief voor streaming platforms, maar eerder als een extra kanaal voor artiesten om exclusieve muziek en kunst direct aan verzamelaars te verkopen”, verduidelijkt Julian Zehetmayr.

De LimeWire website is nu live met een open wachtlijst voor het publiek. Volgens de huidige tijdlijn zal de marktplaats ergens in mei worden gelanceerd. Tegen het einde van 2022 wilt LimeWire een LMWR Crypto-token lanceren.