Telegram heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee nu een half miljard gebruikers Bitcoin en het token The Open Network (TON) kunnen verzenden.

Telegram gebruikers kunnen nu hun TON wallet toevoegen aan Telegram chats en de widget gebruiken om crypto naar andere gebruikers te sturen. Alleen TON kan via de app worden verstuurd maar het is ook mogelijk om Bitcoin te kopen met behulp van een @wallet bot.

"We verwachten dat deze functionaliteit zich zal uitbreiden naar betalingen tussen consumenten en bedrijven, zodat mensen gemakkelijk goederen en diensten kunnen aanschaffen door toncoin te sturen via bots in de Telegram-app," aldus Telegram..

Door middel van een P2P protocol streeft TON ernaar om puur gedecentraliseerd te zijn en bestand tegen censuur en aanvallen.

Het TON ecosysteem heeft verschillende interessante componenten die nog niet klaar zijn en nog op de roadmap staan. Deze omvatten TON Storage, dat vergelijkbaar is met een gedecentraliseerde versie van DropBox. TON Proxy, dat een gedecentraliseerde VPN en anonimiserings tool is en TON Payments dat gebruikt kan worden om microbetalingskanalen op te zetten.

TON werd oorspronkelijk uitgegeven door Telegram in 2020, het werd toen geconfronteerd met een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het project is officieel niet verbonden met Telegram, maar wordt onderschreven en ondersteund door het bedrijf en CEO Pavel Durov.

Vorige week verzekerde TON meer dan 1 miljard dollar aan donaties van supporters. Benjamin Rameau, Managing Partner van TONcoin Fund zei:

"The Open Network biedt enorme mogelijkheden om massale adoptie van blockchain technologie te bereiken. TON kan het eerste blockchain-netwerk worden dat toegankelijk is voor miljoenen gebruikers dankzij de Telegram-integratie. TONcoin Fund is erg enthousiast om de eerste gedecentraliseerde exchanges, stablecoins, NFT-projecten en andere dApps die op TON voortbouwen te ondersteunen."

De prijs van TON is momenteel €1,9 met een totale voorraad van 5,05 miljard munten. Volgens de ranking van CoinMarketCap staat TON op plaats 4.484.