De Universiteit van Tokio, ook bekend als Todai, gaat later dit jaar een reeks studieprogramma's aanbieden die zich zullen afspelen in de Metaverse. De cursussen worden aangeboden aan studenten variërend van de middelbare school tot volwassen studenten in de beroepsbevolking.

De Metaverse-studieprogramma's zullen opereren onder Todai's faculteit voor ingenieurswetenschappen en aan ingenieurswetenschappen gerelateerde graduate schools. Studenten die de cursussen voltooien zullen certificaten ontvangen.

Todai's project is gelanceerd om het gebrek aan geschoold personeel dat werkt aan digitale transformatie en geavanceerde technologieën aan te pakken. Ambtenaren van de universiteit benadrukten ook dat studeren in de Metaverse een situatie zal creëren waarin "iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, sociale status en woongebied, kan leren over engineering en informatiewetenschap."

Crypto en NFTs werden niet specifiek genoemd, maar gezien de sector vaak wordt geassocieerd met de Metaverse zal er waarschijnlijk een vermelding zijn van op blockchain gebaseerde platforms.

Middelbare scholieren krijgen een introductie van de toekomstmogelijkheden om werk te vinden in engineering, wetenschap en andere gerelateerde gebieden. Zij zullen de cursussen volgen in een mix van online- en face-to-face-lessen.

Universitaire studenten en mensen die al werken, krijgen de kans om zich bij te scholen via online cursussen over kunstmatige intelligentie (AI), next-gen communicatietechnologie en ondernemerschap. Het is ook de bedoeling om meer vrouwen aan te trekken om de programma's te volgen, aangezien het gebrek aan vrouwelijke vertegenwoordiging in engineering als een probleem is aangemerkt.

Er zijn de afgelopen maanden al enkele opmerkelijke toepassingen van de Metaverse in Japan geweest, waarbij lokale burgers interessante gebruiksmogelijkheden voor de technologie hebben gevonden.