Creditcardgigant Visa heeft een NFT-makersprogramma gelanceerd met de bedoeling om kleine bedrijven een kans te geven ook mee in de digitale economie te stappen.

Het eenjarige onderdompelingsprogramma, het Visa Creator Program, zal een wereldwijde community van creatievelingen, waaronder kunstenaars, muzikanten, modeontwerpers en filmmakers de mogelijkheid bieden om hun bedrijf op te bouwen met behulp van NFT’s.

“We hebben het afgelopen jaar een snelle groei gezien in het NFT-ecosysteem”, zegt Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa. “We denken dat NFTs een nieuwe vorm van e-commerce vertegenwoordigen.

Volgens Sheffield brengt de traditionele manier om fysieke goederen te verkopen veel logistiek met zich mee, wat voor kleine bedrijven en particulieren een enorme uitdaging kan zijn om te concurreren en te schalen. NFTs maken het mogelijk dat iemand die creatief is, kunstenaar is of getalenteerd is op verschillende vlakken een goed volledig op een digitale manier kan produceren.

Visa is geen onbekende voor de cryptogemeenschap en is er de afgelopen 12 maanden een sterke voorstander van geweest. Het haalde eerder de krantenkoppen voor het kopen van een populaire CryptoPunk NFT in augustus 2021.

Naast het verzamelen van NFT’s heeft Visa een crypto-team uitgebouwd en in december 2021 een crypto-adviespraktijk gelanceerd om klanten en partners te helpen navigeren in deze nieuwe economie.

Naast dit programma onderzoekt de creditcardmaatschappij ook andere manieren om NFTs toegankelijker te maken voor consumenten. Er zijn een aantal initiatieven waar Visa aan werkt om het voor consumenten gemakkelijker NFT’s te kopen en te gebruiken