Wisemen, een digital agency uit Diepenbeek dat vroeger door het leven ging als Appwise, zal haar pas geopende Meta office gebruiken als co-working en recruiting omgeving. De Limburgers zien hun nieuwe kantoor in Decentraland als virtueel verlengstuk van het fysieke kantoor. Ook wil het bedrijf haar virtuele aanwezigheid vergroten door regelmatig hackatons, meta- en netwerkevents te organiseren.

Sinds eind vorig jaar is de Metaverse aan een sterke opmars bezig. Veel grote bedrijven zoals Samsung, Adidas en zelfs grootbank JP Morgan hebben zich gewaagd aan nieuwe projecten in de digitale wereld en openden al virtuele kantoren. Wisemen is het eerste Belgische bedrijf dat deze stap waagt.

“NFTs, digitale kunstwerken en avatars geven De Metaverse soms de naam een gimmick te zijn. Nochtans zie je dat alle grote techbedrijven hun innovatie-inspanningen verschuiven naar het ontwikkelen van virtuele omgevingen”, zegt Steffen Brans, CEO van Wisemen.

“Ook ik geloof dat De Metaverse mensen een parallelle virtuele wereld zal bieden waarin ze een eigen identiteit kunnen creëren, contacten leggen, op restaurant gaan, concerten bijwonen en uiteraard ook een job uitoefenen. Aan bedrijven om hiervoor een groeibodem te voorzien. Een virtueel kantoor is dan ook de eerste stap naar een virtuele job.”

Vorig jaar kocht het bedrijf een stukje digitale grond in Decentraland en plaatste er ondertussen een virtuele versie van haar kantoor neer. Het Meta-kantoor geeft de telewerkers van Wisemen een kans om samen op kantoor te zitten en meetings te houden. Het bedrijf begrijpt de impact die corona heeft gehad en wilt nooit meer terug naar het solo-thuiswerken.

Wisemen ziet deze innovatie eveneens als troef in de war for talent en wilt ook sollicitatiegesprekken laten doorgaan in het Meta-kantoor. “Een unieke ervaring en een mooi visitekaartje om als innovatieve partner te kunnen afgeven. Geen overbodige luxe in de war for talent. Want hoe je het ook draait of keert, meta is exciting!” zegt Brans.

Volgens Brans is de volgende stap het ondersteunen van klanten in de Metaverse. “Een virtueel kantoor waar bestaande en nieuwe klanten kunnen langskomen voor vragen, advies, het pitchen van een idee,.. alles is mogelijk. Aan trendsetters om de lijnen voor de Metaverse uit te zetten.”

Je kan het virtuele kantoor van Wisemen terugvinden in Decentraland op het adres -98, -140.