Infobel lanceert Mobiele Beta van Internationale Telefoongids

Infobel lanceert Mobiele Beta van Internationale Telefoongids

Kapitol, de Belgische uitgever van Infobel-producten en specialist op gebied van B2B-telefoongidsen, lanceert een mobiele versie van zijn internationale online telefoongids Infobel. Voortaan kunnen smartphonegebruikers heel eenvoudig zoekopdrachten uitvoeren via hun mobiele telefoon en tablet. De mobiele Infobel-site, die momenteel nog aan zijn testversie toe is, is toegankelijk via smartphones (iPhone, Android ...) en tablets op het adres m.infobel.com.

Gebruiksvriendelijk

De uiterst gebruiksvriendelijke mobiele versie stelt bezoekers in staat om zowel particulieren (naam, voornaam, plaats) als bedrijven/winkels (wie/wat, waar, in de buurt van) op te zoeken via een en dezelfde interface en dit in 10 verschillende landen: Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Tip: door ‘Auto' aan te klikken in de rubriek ‘Instellingen / Landen', wordt de zoekopdracht automatisch uitgevoerd in het land waar de gebruiker zich bevindt.

De homepage biedt negen snelle ‘Around Me' zoekopdrachten: restaurants, ziekenhuizen, banken, pizzeria's, taxi's, winkels, tankstations, garages en hotels. Omdat de site een automatische lokalisatie-functie bevat, kan de gebruiker alle bedrijven en winkels in de buurt vinden door de tabs simpelweg aan te klikken, en dit eender waar en in welk land hij/zij zich bevindt! Hij/zij kan de ligging ook bekijken op een kaart en met één klik een wegbeschrijving tevoorschijn toveren vanaf de positie waar hij/zijn zich bevindt dankzij de geolokalisatie.

Tip: de tab ‘Snel' stelt de gebruiker ook in staat om een persoon of bedrijf terug te vinden aan de hand van een telefoonnummer.

De mobiele Infobel-site is beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans. Via de rubriek ‘Instellingen / Talen' kan de juiste taal gekozen worden.

"Mobiel internetten is aan een stevige opmars bezig. Volgens recente statistieken zijn er tegenwoordig al zo'n 12 miljoen mobiele apparaten in België alleen. Dit aantal zal nog verder stijgen", aldus Alain Wahba, CEO van Kapitol-Infobel. "We hebben gewacht met de lancering van onze mobiele site totdat de penetratie van smartphones hoog genoeg was. Bovendien bestonden er veel telefoongids-applicaties en was het onze doelstelling om geen nationale maar een internationale tool aan te bieden die toch lokale zoekopdrachten kon uitvoeren, van waar dan ook. We hebben ook gewacht op een evolutie van de technologie. Dankzij HTML 5 kunnen we nu dezelfde diensten aanbieden via een mobiele site als via een applicatie. De site werkt meteen en op elke smartphone die uitgerust is met een HTML 5 browser. Alleen al de voorbije maand registreerden we 135.000 mobiele bezoekers op onze klassieke site. Dankzij de ergonomie en de gebruiksvriendelijkheid van de mobiele versie, zal dit cijfer waarschijnlijk stijgen tot 1 miljoen per maand. Ik ben ervan overtuigd dat de explosieve groei van het mobiele internetgebruik tussen nu en 2014 ertoe zal leiden dat onze gegevens meer via mobiele apparatuur dan via desktops geconsulteerd zullen worden. Het bezoek van de Infobel-websites via mobiele apparatuur verdriedubbelde in amper één jaar."

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi

Connecteer met 82.728 abonnees