Apple patenteert totaal nieuw computer-concept

Apple patenteert totaal nieuw computer-concept

Critici fluisteren dat sinds Steve Jobs het leven liet, Apple niet meer kan innoveren. „Can’t innovate anymore, my ass…,” zei Apple-topman Phil Schiller een beetje boos toen hij de nieuwe Mac Pro voorstelde eerder dit jaar. De laatste tijd zien we dan ook de wildste patent-aanvragen van Apple naar boven komen. Zou Schiller dan toch gelijk hebben?

Totaal nieuw computer-concept

Naast het verkrijgen van een patent voor een virtual reality bril (a la Oculus Rift) en een patent voor een fotocamera waarmee je kan scherpstellen na je de foto hebt gemaakt, lijkt Apple nog niet aan haar proefstuk toe. Zo heeft de tech-gigant begin deze week een patent verkregen voor een totaal nieuw computer-concept: een desk-free computer met ingebouwde laser-projector.

Dat klinkt erg geeky. Maar wat kan het precies?

Desk-free

Het patent beschrijft een computer ‚desk-free computer’ met een ingebouwde laser-projector. De computer, op het eerste zicht sterk lijkt op een Mac Mini, zou een 40 inch scherm kunnen projecteren via de ingebouwde laser-projector. 

Bovendien kunnen externe apparaten draadloos connecteren met de computer. Hieronder kan je een schets van het patent bekijken:

Laser-projector

Vandaag zijn de meeste projectoren gebaseerd op LCD of DLP projectie-technologieën waardoor je om de paar jaar de lamp van de projector moet vervangen. Vaak een dure grap.

Apple zou met laser-projecties dat probleem omzeilen. Bovendien staat in het patent beschreven dat de projector over een ingebouwde accelerometer zou beschikken. Op deze manier kan de projector het beeld zelf aanpassen zodat toeschouwers altijd een perfect rechte projectie te zien krijgen. Bovendien ondersteunt het toestel ook ‚wireless charging’ waardoor stroomkabels onnodig worden.

Apple TV?

De toepassingen waarvoor Apple deze technologie zou kunnen gebruiken zijn natuurlijk talrijk. Zo zou de technologie kunnen worden ingebouwd in een Mac Mini of in de toekomstige generaties van de AppleTV. We zijn in elk geval benieuwd. 

Wat denk jij? In welk toestel zou Apple deze technologie het best implementeren?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.671 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief