Mobile Vikings gaan nu ook aan land in Polen

Mobile Vikings gaan nu ook aan land in Polen

Foto: CEO Frank Bekkers

Na een succesvolle start in België en dito launch in Nederland lanceert de mobiele operator Mobile Vikings hun unieke formule – prepaid met de voordelen van een vast contract – nu ook in Polen. Net zoals in België en Nederland viseren de Mobile Vikings in de eerste plaats early adopters en innovators. Trendsetters die geloven in de Vikingfilosofie en die ook willen uitdragen. In die filosofie zitten twee belangrijke kernbegrippen: community en data.

De Vikingcommunity moet ook in Polen de hefboom zijn om te groeien en binnen de aangeboden bundels ligt de focus op data. De Mobile Vikings zullen opereren vanuit Wroclaw met in de opstartfase 10 medewerkers. De Poolse Vikings kunnen kiezen tussen bundels van 29 en 19 zloty en een zogeheten Playbundel van 8 zloty voor gratis onderling bellen met de 10 miljoen Play-gebruikers.

Polen: jong en innovatief

CEO Frank Bekkers: “Na de thuismarkt België en het vertrouwde buurland Nederland, kiezen de Mobile Vikings voor Polen als derde markt omdat het een bijzonder veelbelovend profiel heeft voor onze aanpak. Polen is een groot land, bijna 40 miljoen inwoners, met een innovatieve jonge bevolking. Het mobiel internetgebruik ligt er hoger dan in België, de prepaidmarkt is er bijzonder groot en de Polen staan meer dan wij open voor mobiel betalen.

Toch houden we er rekening mee dat we net zoals in België en Nederland relatief traag zullen groeien. We genereren onze groei via onze community met een zeer beperkt marketingbudget. We vertrouwen erop dat het ‘Member Gets Member’ systeem – breng een nieuwe Viking aan en ontvang een gratis herlading – ook in Polen zal aanslaan. De focus op een goede service zal ons zoals steeds positieve mond-tot-mond reclame opleveren, dat weten we uit ervaring. Net zoals hier zal ook in Polen een stabiele community de basis zijn voor toekomstig succes”.

Vanuit Wroclaw in samenwerking met Play

“Als uitvalsbasis kozen we Wroclaw, een typische universiteitsstad die qua mentaliteit heel ‘Viking’ is: jong, non conformistisch, wat tegendraads. De meer dan 250 ‘Kabouters van Wroclaw’, geplaatst ter ere van de ludieke verzetsbeweging ‘Oranje Alternatief’ zijn hier een exponent van. En hoewel Hagar nooit met zijn snek de Wisla is opgeroeid staan de Polen wel heel positief tegenover het begrip Viking: er zijn Vikingcafés, Vikinggemeenschappen enz.

Daar moeten we ons wel thuis voelen. De 10 medewerkers van het eerste uur zetten we in op onder meer marketing, R&D en de helpdesk. Play is onze plaatselijke telecompartner. Niet de eerste de beste: op 5 jaar tijd groeiden ze van 0 naar meer dan 10 miljoen gebruikers. Dat maakt van Play de snelst groeiende Mobile Network Operator ter wereld, innovatief en ambitieus, net zoals wij. De Poolse telecommarkt is trouwens erg volatiel. Die sterke partner en onze focus op de datamarkt als USP moeten ons helpen om op die grote maar moeilijke markt onze plaats te veroveren”, aldus nog Frank Bekkers.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.639 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief