Mobile Vikings kunnen nu betalen met Bitcoins

Mobile Vikings kunnen nu betalen met Bitcoins

Foto: Hans Similon, Evangelist bij Mobile Vikings

Vanaf vandaag kan iedereen die dat wenst bij Mobile Vikings België en Nederland zijn simkaart, herladingen, cadeaubonnen, kortom alle Mobile Vikings producten met bitcoins betalen. Mobile Vikings is hiermee de eerste telecomoperator wereldwijd die betalingen met bitcoins toelaat. Alle andere betalingsmodi – PayPal, Bancontact, creditcards, overschrijving of Vikingpunten – blijven uiteraard eveneens operationeel. Met deze nieuwe betaalmogelijkheid speelt Mobile Vikings in op een vraag van zijn early adopters die zich niet alleen als eerste aansloten bij Mobile Vikings, maar vaak ook bij de eersten waren om zich bitcoins aan te schaffen en nu deze virtuele munten ook willen verzilveren.

Bitcoins?

Een bitcoin is een elektronische munt, niet gecontroleerd door een bank of de overheid, maar wel door het netwerk van gebruikers. Het is een open source project, met vandaag al meer dan 100.000 gebruikers die dagelijks voor honderdduizenden euro’s, bitcointransacties uitvoeren zonder tussenpersoon. Het decentrale concept gekoppeld aan een zeer sterke encryptie, maakt van de bitcoin een veilige en vrije munteenheid. Via http://bitcoinity.org/markets/mtgox/EUR kan je de wisselkoers van de bitcoin in real time volgen.

Hoe werkt het?

Mobile Vikings werkt met het Bitpay-platform, zeg maar de bitcoinvariant voor PayPal. Het systeem werkt even eenvoudig en veilig als de andere online betalingsmogelijkheden. Wel heel specifiek voor Bitpay is dat je steeds betaalt in functie van de real time wisselkoers. Je kiest bijvoorbeeld voor een herlaadbeurt van 15 euro en je wenst af te rekenen in bitcoins. Bitpay rekent op het moment van je betaling die 15 euro om aan de hand van de real time bitcoin wisselkoers.

Innovatief

Hans Similon: “Net zoals e-mail en skype de wereld van de postbedeling en de telefonie op zijn kop hebben gezet, is ook de bitcoin een betalingssysteem dat voor de monetaire wereld ronduit revolutionair is. Iedereen praat erover, maar weinigen kennen het, laat staan gebruiken het. Omdat innovatie tot het DNA van Mobile Vikings behoort, introduceren we als eerste telecombedrijf wereldwijd de betaalmogelijkheid met bitcoins. De enige mogelijkheid, zowel voor onszelf als onze gebruikers, om deze innovatieve elektronische betaalmogelijkheid ook echt te leren kennen. The proof of the pudding is in the eating!”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.639 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief