Openminds investeert in een groen, Gents datacenter

Openminds investeert in een groen, Gents datacenter

Openminds vestigt zich in het gloednieuwe DCGent datacenter in Sint-Denijs-Westrem (Gent). Naast de bestaande infrastructuur in Diegem (LCL datacenter) neemt Openminds een nieuwe efficiënte dataroom in gebruik om de groei verder te ondersteunen.

Technisch hoogstaand én groen

Openminds koos bewust voor een lokale partner met kennis van zaken, waarmee ze samen konden bouwen aan een state-of-the-art datacenter. Het datacenter is ISO27001 gecertificeerd en kan hierdoor hoge garanties bieden op vlak van security en informatiebeveiliging. Door te kiezen voor een datacenter met een bijzonder efficiënte PUE van 1,15 streeft Openminds bewust naar het verder aanbieden van maatschappelijk verantwoorde en groene oplossingen.

Door deze groei in capaciteit, blijft Openminds investeren in hun fully managed oplossingen en services op lange termijn. Het datacenter beschikt over de meest moderne koelingstechnieken, energie-efficiënte stroomgeneratoren, biometrische toegangscontrole, is Tier 3+ en is op meerdere netwerk-carriers aangesloten.

Snelle interventies

DCGent ligt op een boogscheut van het kantoor van Openminds. Dit levert meer garanties en snellere interventies op.

Bovendien is de nieuwe dataroom een verdubbeling van de beschikbare ruimte in het LCL datacenter.
“Na een uitbreiding van onze klantenportefeuille en verdubbeling van het team voelden we de noodzaak om te investeren in infrastructuur en vernieuwing. Dit innovatief project sluit perfect aan bij onze toekomstplannen.” Frank Louwers, zaakvoeder Openminds.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.062 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief