POSIOS en Bancontact/Mister Cash introduceren nieuwe manier om op restaurant te betalen

POSIOS en Bancontact/Mister Cash introduceren nieuwe manier om op restaurant te betalen

POSIOS, het Belgische technologiebedrijf dat apps bouwt voor de horecasector, lanceert samen met Bancontact/Mister Cash een nieuwe manier om op restaurant te betalen. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid: een QR-code wordt op het kasticket afgedrukt en ingescand met de smartphone van de restaurantbezoeker, waarna de betaling wordt geïnitieerd. Een gebrek aan cash geld, of een verloren/vergeten betaalkaart vormen voortaan dus geen belemmering meer voor een gezellig restaurantbezoek. Tijdens de pilootfase zullen een tiental restaurants in Vlaanderen en Wallonië het systeem uittesten.

App koppelen aan bankrekening

Het nieuwe betalingssysteem bouwt verder op het beste van bestaande oplossingen, en voegt daar een aantal belangrijke innovaties aan toe. Vooraf moeten consumenten (eenmalig) de gratis app downloaden en deze koppelen aan hun bankrekening (met de token die zij vandaag al gebruiken om mobiel te bankieren). Onmiddellijk daarna is het systeem operationeel.

Op het einde van hun restaurantbezoek moeten ze enkel de QR-code op het kasticket inscannen met hun smartphone, en de betaling bevestigen met hun persoonlijke PIN-code. 

POSIOS launches mobile payment with BANCONTACT in the restaurants from POSIOS beyond POS on Vimeo.

Voordelen

De oplossing biedt tal van voordelen, zowel voor consumenten als restauranthouders, en vertrekt van het sterk gestegen smartphone-bezit bij jongeren en zakenmensen. Voortaan kunnen zij hun smartphone niet enkel gebruiken om te telefoneren, te mailen, te surfen en hun agenda te consulteren – maar ook om hun rekeningen op restaurant te betalen.

Voor restauranthouders speelt vooral het gebruiksgemak: de oplossing werkt zonder speciale betaalterminals en is bovendien direct verbonden met hun kassasysteem – waardoor fouten voortaan tot het verleden behoren. Op die manier kunnen zij zich toeleggen op wat echt voor hen belangrijk is, namelijk het restaurantbezoek van hun klanten zo aangenaam mogelijk laten verlopen.

Universeel systeem

‘Wat onze oplossing uniek maakt, is de universele toepasbaarheid ervan – over alle banken en telecomoperatoren heen,’ zegt Zhong Xu, CEO van POSIOS. ‘Mobiele betalingssystemen worden immers al een tijdje uitgetest in de horeca – maar rijden zich allen vast in het feit dat ze bank- of telecomoperatorgebonden zijn. Dankzij de unieke samenwerking tussen POSIOS en Bancontact/Mister Cash worden die muren gesloopt; ons systeem is even universeel als een bankkaart.’

‘POSIOS biedt uiterst innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor Horeca die helemaal in lijn zitten met de filosofie van Bancontact/Mister Cash en onze nieuwe mobiele betaaloplossing past dan ook naadloos in dit plaatje. Onze samenwerking met POSIOS is toekomstgericht en biedt een mooie opportuniteit om de aanwezigheid van Bancontact te versterken in het Horeca-segment met een attractief product voor handelaar en consument,’ zegt Kris De Ryck, CEO van Bancontact MisterCash Company.

Waar kan je het al gebruiken?

Vandaag kan deze nieuwe vorm van Bancontact/Mister Cash mobiele betalingen al gebruikt worden bij Coeur d’artichaut, Ellisgourmetburger en Petit Coeur in Gent en Greenway in Leuven. In de komende weken worden daar ook Greenway in Gent, De Natie en Galliano in Antwerpen, en Time to lunch in Waver aan toegevoegd.

De app kan je hier downloaden voor iOS & hier voor Android

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.062 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief