Snapchat vertelt hoe 4,6 miljoen gegevens werden gestolen

Snapchat vertelt hoe 4,6 miljoen gegevens werden gestolen

Na een lange radiostilte heeft Snapchat een verklaring gegeven over het verlies van 4,6 miljoen gebruiker-gegevens. Snapchat stelt dat er een beveiligingslek zit in de Find Friends-eigenschap van de applicatie.

Database-toegang via ’Find Friends’

Snapchat vertelt dat een groep van software beveiligingsexperts vorige week toegang tot de database hebben verworven via de ‚Find Friends’ feature. Met deze software-eigenschap kunnen Snapchat-gebruikers andere mensen vinden die de dienst ook gebruiken.

Door Snapchat jouw mobiele telefoonnummer te geven, kan de dienst vrienden uit jouw telefoonboek matchen met de database. Indien er een match is kan je deze persoon toevoegen als vriend.

Hacker

Nadat de experts het beveiligsingslek hadden gepubliceerd op het internet ging een hacker aan de haal met maar liefst 4,6 miljoen gegevens van Snapchat gebruikers. Zo werden de gebruikersnamen en telefoonnummer gepubliceerd op het internet.

Verklaring

Het was even wachten, maar Snapchat komt vandaag dan toch met een verklaring. Zo zegt Snapchat in een blogpost dat het een nieuwe versie van de app zal uitbrengen waar gebruikers de Find Friends functie kunnen uitzetten. Met concrete voorstellen om de database te beveiligen in de toekomst komt de populaire foto-app niet.

Bovendien roept Snapchat op om in het vervolg geen beveiligingslekken publiek te publiceren maar de netjes een mail te sturen naar security@snapchat.com :)

Het volledige statement van Snapchat kan je hier lezen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.832 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief