Mobile Vikings stunt met gratis mobiel internet op 24 en 25 oktober

Mobile Vikings stunt met gratis mobiel internet op 24 en 25 oktober

Foto: shutterstock.com

Tijdens het weekend van 24 en 25 oktober krijgen alle Mobile Vikings een gratis bundel van 5 GB mobiel internet, geldig voor die twee dagen. Ook zal elke viking 48 uur zélf een wandelende wifi-provider worden, zodat iedereen in zijn of haar buurt gratis kan meesurfen op hun hotspot. De stunt is een antwoord op de oproep van Minister De Croo die vandaag oproept om mobiel internet in België een boost te geven. 

België heeft inhaalbeweging nodig

Op de persconferentie in Brussel vandaag presenteerden alle operatoren hun inbreng in het kader van het platform surfmobiel.be, een gezamenlijk platform van de FOD Economie en het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT).

De bevoegde minister, Alexander De Croo, is een sterk voorstander van het gebruik van mobiel internet. Toch hinkt België op dat vlak nog wat achterop ten opzichte van de buurlanden. Om het gat dicht te rijden, riep De Croo alle operatoren op om met een actie voor de dag te komen die mobiel internet in de kijker zet en helpt het gebruik te promoten.

Paswoord: FreeSurf

Mobile Vikings is een van de providers die meteen in actie schiet en genereus uitpakt. Zo krijgen Vikings een weekend lang gratis internet en kunnen ze ook andere mensen laten meegenieten door hun hotspot (die ze FreeSurf noemen) open te stellen voor anderen in hun buurt. 

Met het wachtwoord FreeSurf kunnen andere mobiele toestellen daarop eenvoudig meesurfen of, nog beter, misschien wel voor het eerst kennismaken met mobiel internet.

Ook andere providers kunnen meedoen

Mobile Vikings is nog een stap verder gegaan door hun concurrenten tijdens de persconferentie een uitgebreide handleiding aan te bieden over het maken van dergelijke hotspots in een poging om samen heel België een weekend lang mobiel te laten surfen.

“We leggen de drempel voor mobiel dataverkeer niet lager, we nemen hem weg!" zegt Hans Similon, Chief Viking. 

"We nodigen niet alleen al onze Vikings, maar in feite alle Belgen uit om hun hotspot open te stellen en te delen met anderen. We zijn heel erg benieuwd of onze concullega’s ook zo ver willen gaan in hun opzet om zowel bestaande als potentiële klanten te verrassen”.

Benieuwd of Telenet, Proximus en Mobistar hierop zullen ingaan! 

bron: mobilevikings.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.639 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief