Dit zijn de eerste beelden van de Belgische Apple Store:

Dit zijn de eerste beelden van de Belgische Apple Store:

Zaterdag opent de eerste échte Belgische Apple Store zijn deuren in Brussel. Bloovi kon als een van de eersten al een kijkje nemen. Apple heeft een tijdje op zich laten wachten, maar het is ze vergeven. De Apple Store in Brussel is een pareltje geworden en heeft een uniek design. Opvallend: samen met de opening van winkel is ook de Apple Watch gearriveerd in België.

Een primeur voor België:

De Apple Store in Brussel is er eentje om over naar huis te schrijven. Het design van de winkel zou van de hand zijn van Apple designer Jony Ive en ex-Burberry topvrouw Angela Arendts. De winkel in Brussel zou een van de eerste ter wereld zijn die over dit gloednieuwe design beschikt. Daarmee krijgt ons land toch een wel een primeur van de technologie-gigant.

De strakke witte tafels en muren werden vervangen door een warmer interieur met veel accenten in hout. Opmerkelijk: er staan ook een tiental bomen in het midden van de winkel. “Speciaal gedaan om een aangename sfeer te creëren tijdens het winkelen,” verklapt een van de 100 Apple Store medewerkers ons.

"Een leuk weetje is dat de leisteen die in de winkel wordt gebruikt dezelfde is als deze van de nieuwe Apple campus die momenteel gebouwd wordt in Cupertino," voegt de verkoper eraan toe. 

“We zijn zeer vereerd om deze winkel te openen en om op deze manier bij te dragen tot de Europese economie,” vertelde Wendy Beckman, Head of Retail Europe, trots. “In Europa hebben we dankzij het iOS ecosysteem gezorgd voor bijna 672.000 jobs. Bovendien verdienden Europese app-ontwikkelaars al 6,6 miljard dollar via onze AppStores"

Het is duidelijk. Apple heeft kosten noch moeite gespaard om van deze winkel een paradepaardje te maken. Dat zie je ook aan het gigantische scherm dat achteraan de winkel te zien is:

Op het scherm worden tal van Apple-producten in de kijker gezet met gelikte marketingfilmpjes die we ondertussen van Apple gewoon zijn.

Apple Watch has arrived!

Wat ook opvalt is dat samen met de opening van de eerste officiële Apple winkel, ook de Apple Watch haar weg heeft gevonden naar ons land. De lancering van de wearable in België zat er al een tijdje aan te komen, maar werd steeds op de lange baan geschoven. Nu weten we waarom. 

In onze buurlanden Nederland, Duitsland & Frankrijk was de Apple Watch al een tijdje te verkrijgen. Hierdoor trokken heel wat Belgen de grens over om er eentje te bemachtigen. Vanaf zaterdag is dat dus verleden tijd. Consumenten kunnen vanaf dan in de Apple Store terecht om de Apple Watch uit te proberen.

Benieuwd naar de nieuwe Apple Store? Vanaf zaterdag 19 september kan je de winkel een bezoekje brengen. Hieronder kan je onze fotoreportage vinden. Wat denk je ervan? 

De eerste bezoeker die zaterdag als eerste de Apple Store wil bezoeken zat al klaar:

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 92.379 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief