In de marge: Brussel legt deelsteps regels op

In de marge: Brussel legt deelsteps regels op

Omdat ze mogelijks aan jouw aandacht zijn ontsnapt, bundelen we in deze wekelijkse rubriek vijf berichten ‘in de marge’ die ons de afgelopen zeven dagen zijn opgevallen. Nieuws dat spontaan een glimlach op je het gezicht tovert of waar - om welke reden ook - je mond van openvalt. En misschien nog veel belangrijker, waarmee je gegarandeerd het gesprek gaande kan houden tijdens een volgend netwerkmoment.

Brussel legt deelsteps regels op

Er zoeven momenteel meer dan vierduizend elektrische deelsteps rond in Brussel, en die veroorzaken heel wat overlast. Onze hoofdstad gaat dus maatregelen nemen om dat in te perken. Een van de grootste klachten is dat de steps overal worden achtergelaten en zo voetgangers en fietsers hinderen. Daarom zullen de steps op bepaalde drukke plaatsen niet meer mogen worden achtergelaten.

Zo zouden de Grote Markt, de Wetstraat en het Josaphatpark straks ‘stepvrij’ moeten zijn. Rijden met een deelstep zal er nog wel mogen, maar ze achterlaten niet meer. Doen gebruikers dat toch, dan zal Brussel boetes uitdelen. Niet aan de gebruikers zelf, wel aan de bedrijven achter de deelsteps. De verhuurbedrijven zullen dus zelf maatregelen moeten treffen.

Amazon onttroont Google als waardevolste merk

Het meest waardevolle merk ter wereld is vanaf nu Amazon. Dat berekende BrandZ, dat jaarlijkse een top 100 van de meest waardevolle merken uitbrengt. Daarmee stoot het Google van de troon. Amazon’s merkwaarde steeg afgelopen jaar pijlsnel: het kende een toename van 52 procent en is nu 315 miljard dollar waard.

Dat Amazon nu de eerste plaats wegkaapt, is op z’n minst een opvallende evolutie te noemen. De afgelopen 12 jaar stond namelijk of Google of Apple op de eerste plaats. Apple en Google moeten nu genoegen nemen met een respectievelijk tweede en derde plaats. In de top 10 vinden we verder nog Microsoft, Visa, Facebook, Alibaba, McDonalds, Tencent en AT&T.

Trump wil straks miljardenboetes aan big tech opleggen

Heeft Donald Trump weer het licht gezien? De Amerikaanse president denkt er stevig over na om grote Amerikaanse techbedrijven, zoals Google en Apple, straks miljardenboetes te geven. Volgens hem mogen de grote techbedrijven dan wel veel goeds doen, toch kan het het gevaar van monopolievorming niet genegeerd worden, meent hij.

Zijn inspiratie haalde hij alvast bij de Europese unie. De grote sommen die onder andere Google hier moest neerleggen, is volgens hem geld dat beter (ook) naar de Amerika zou vloeien. Of Trump zijn plannen ook echt kan afdwingen, zullen we binnenkort zien.

Walmart levert straks boodschappen ín je huis

Een wildvreemde in je huis toelaten en je boodschappen in je koelkast laten zetten? De Amerikaanse supermarktketen Walmart ziet er alvast brood in. Binnenkort Walmart lanceert namelijk een nieuwe dienst in Amerika, waarbij een medewerker van de supermarktketen jouw boodschappen tot in je huis én frigo brengt. De service wordt binnenkort uitgerold naar één miljoen klanten.

De service werkt heel simpel: je bestelt je boodschappen, kiest een leveringsdatum. Die dag komt een Walmart-medewerker jouw boodschappen brengen. De medewerker draagt een camera, waardoor hij of zij de hele tijd gevolgd kan worden op een smartphone tijdens het leveren. Wie van de service gebruikt wil maken, moet overigens wel een speciaal deurslot installeren.

Belgische studenten willen liefst bij Google aan de slag

Waar Belgische studenten het liefst willen werken na hun studies? Bij Google. Dat blijkt uit een onderzoek bij 13.000 masterstudenten uit business-, ingenieurs- en IT-richtingen, uitgevoerd door Universum. Dat Google op nummer een staat, komt niet als een verrassing. Afgelopen jaren claimde de techgigant al meerdere keren de eerste plaats. De top drie wordt nog vervolledigd door L’Oréal Group en Coca-Cola European Partners.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.508 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief