In de marge: Hasselts bedrijf haalt in recordtijd 300.000 euro op via crowdlending

In de marge: Hasselts bedrijf haalt in recordtijd 300.000 euro op via crowdlending

Het team achter het Hasseltse Deltablue

Omdat ze mogelijks aan jouw aandacht zijn ontsnapt, bundelen we in deze wekelijkse rubriek vijf berichten ‘in de marge’ die ons de afgelopen zeven dagen zijn opgevallen. Nieuws dat spontaan een glimlach op je het gezicht tovert of waar - om welke reden ook - je mond van openvalt. En misschien nog veel belangrijker, waarmee je gegarandeerd het gesprek gaande kan houden tijdens een volgend netwerkmoment.

Tieners die veel online zitten, zijn niet per se ongelukkiger

Heeft schermtijd een effect op het psychisch welzijn van tieners? Uit een studie van de Universiteit van Oxford blijkt verrassend genoeg van niet. Het was een van de grootste onderzoeken ooit rond dit onderwerp. Een belangrijke zorg van veel ouders blijkt hierdoor onterecht.

De studie baseerde zich op de gegevens van meer dan 17.000 tieners uit Ierland, Groot-Brittannië en de VS. Daaruit bleek dat er geen statistisch significant verband kon gevonden worden. Veel tijd achter een laptop of op een smartphone, vertelt dus niks over de psychische en sociale welbevinden van iemand. De onderzoekers hopen dat hiermee een misleidend fabeltje de wereld uitgeholpen wordt.

Uber wil 10 miljard dollar ophalen

Volgens diverse bronnen zou Uber 10 miljard dollar willen ophalen. Ambitieus, want daarmee zou het de grootste beursintroductie van het jaar in de VS zijn. De eerste notering zou gepland zijn voor mei. Mogelijk zou een aandeel tussen de 45 en 55 dollar waard zijn.

Daarmee zou Uber op maximum 100 miljard dollar gewaardeerd kunnen worden. Minder dan verwacht, want eerder werd er nog op 120 miljard dollar gemikt. Bij een kapitaalronde vorig jaar werd het bedrijf nog op 76 miljard dollar geschat. Uber is nog altijd verlieslatend: ze draaiden vorig jaar nog een verlies van 3,3 miljard dollar.

UZ Gent zet exoskeletons in als eerste ziekenhuis in België

Het Universiteit Ziekenhuis van Gent heeft een heuse primeur te pakken. Het is het eerste ziekenhuis in Belgie om exoskeletons in de zorg in te zetten. Dat is een uitwendig soort harnas dat mee beweegt met je lichaam en ondersteuning biedt bij bepaalde taken.

Het exoskeleton van UZ Gent in de praktijk

In het geval van UZ Gent zou het vooral rugondersteuning bieden. Het exoskeleton moet helpen om rugklachten te voorkomen. Na een testperiode in de operatiekamers, wil het ziekenhuis het harnas ook inzetten bij technisch-logistieke diensten.

Hasselts bedrijf haalt in recordtijd 300.000 euro op via crowdlending

DeltaBlue, een Hasselts bedrijf dat cloud oplossingen voor digitale agentschappen en software-ontwikkelaars aflevert, heeft in minder dan twee uur tijd 300.000 euro opgehaald via het Bolero crowdfundingplatform van KBC. Een record voor het crowdfundingplatform.

Deltablue, dat in 2015 werd opgericht, kende het afgelopen jaar een forse groei. Daardoor waren er verse middelen nodig, en die werden gezocht via crowdlending, een alternatieve vorm van financiering waarbij een onderneming een beroep doet op particuliere investeerders.

“Onze klanten worden alsmaar groter, waardoor we ons bedrijf ook naar een hoger niveau moeten tillen. Zo zetten we volop in op het behalen van een ISO certificaat en is het ook noodzakelijk om onze commerciële organisatie verder te professionaliseren. We gaan ook verdere stappen zetten richting het buitenland. Door het innovatief karakter van onze technologie hebben we absoluut internationaal potentieel”, besluit oprichter en CTO Bram Pieters.

Belgische lijsten op Spotify blijken succes

De muziekgigant Spotify heeft eindelijk besloten om Belgische afspeellijsten te lanceren. Want officiële Belgische lijsten, die waren er nog niet. Met stille trom introduceerde Spotify in maart de eerste drie playlist voor ons landje. Zo is er ‘Tophits BE’, dat alle nummers die populair zijn in ons land bundelt. ‘New Music Friday BE’ schotelt ons dan weer nieuwe nummers voor, zowel van Belgische als internationale makkelijk. En ‘Code 32’ brengt exclusief Belgische hiphop. Wilbert Mutsaers, Spotify-baas voor Benelux, liet aan De Tijd weten dat de lijsten het meer dan behoorlijk doen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.684 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief