Bron foto: Shutterstock

Ben je nieuw in de sector of wil je gewoon weten waar je de mosterd kan halen? We willen je hierbij helpen door je 10 blogs in willekeurige volgorde voor te stellen rond internet, marketing en social media. De voorwaarde was wel dat ze door één persoon geschreven zijn en losstaan van bedrijven, persoonlijke blogs dus.

Without further ado, we bring to you ...

Polle de Maagt

"I try to change companies to be less about ads and more about acts. Through inspiration. Through strategy. Through coaching. And mainly blood, sweat and tears. Because in these times, brands aren't defined by what they say, but what they do. Not convinced? Let my acts speak for themselves."

Binnen de 10 seconden weet je op de blog van Polle de Maagt al wat je kan verwachten. Polle de Maagt wil bedrijven er attent op maken dat woorden slechts woorden zijn en dat de moderne consument mondig genoeg is (en er zeker ook de middelen voor heeft) om iedereen op fouten te wijzen en niet nagekomen beloftes.

De blog zelf is vooral een verzameling van cases waarin zijn punt bewezen wordt, "best practices" zoals hij ze noemt. Het zijn acts van bedrijven die meer impact hebben dan gelijk welke ad, dikwijls in de vorm van innovatieve manieren om de consument te betrekken. (@Polledemaagt)

Steven Van Belleghem

Op de blog van Steven - The Conversation Manager - Van Belleghem moet je zijn voor inspiratie rond conversation management. De content die hij er naar voor brengt gaat van cases, studies tot presentaties en ideeën. Hij blogt niet bijzonder veel, maar wat je nu al vindt, houdt je wel al even bezig (zeker als je alles gaat toepassen).

Veel mensen kennen Steven ondertussen van zijn boek .. je raadt het ... The Conversation Manager. Hij was één van de eerste Belgen die een boek schreef over social media gebruik binnen bedrijven en de nieuwe functie die daardoor gecreëerd wordt. (@Steven_InSites)

Bart De Waele

Bart De Waele is en schrijft over een ondernemer in Gent. Tussen de verschillende posts vind je zowel vrij persoonlijke berichten als heel informatieve, maar dat maakt de blog net interessant. Bart schrijft openlijk over gemaakte fouten, unieke ervaringen en geleerde lessen, waarvan er herkenbaar zijn of net een "cautionary tale" voor andere ondernemers.

Veel Twitteraars kennen Bart De Waele ook als @netlash, met een Klout-score van rond de 70 één van de meest influential social-media-persoonlijkheden in ons land.

Cain Ransbottyn

"Let's get Social" is de welkom die je krijgt op de blog van Cain Ransbottyn. Een social-media-blog dus. Maar wat deze zo interessant maakt, zijn de kleine experimenten die Cain uitvoert en dikwijls zijn die vrij gedurfd. Daarnaast vind je er ook concrete en duidelijke informatie rond social media en aanverwanten zoals Klout.

Met een indrukwekkende CV in de internet- en mediasector is Cain Ransbottyn zeker een betrouwbare bron van informatie. Wel opletten, hij noemt zichzelf the most selfish and arrogant bastard, dus niet ambetant doen ;-). (@ransbottyn)

Geert Conard

Als je wil weten hoe je een professioneel netwerker wordt, kan je kijken op de blog van Geert Conard. Hij is vooral gespecialiseerd in netwerken uitbouwen via social media. Veel blogs rond social media blijven bij vrij basic stuff, maar Geert gaat dieper in op specifieke details in het gebruiken van social networks. Je vindt er onder andere technische posts, inspirerende (bv over mindset) en zelfs posts met tips voor offline netwerken. De blog is voor het grootste deel Engelstalig. (@geertconard)

Bert Van Wassenhove

Op deze blog van Bert Van Wassenhove vind je vrij uiteenliggende onderwerpen, al kan je het dikwijls voor een deel onder de noemer "branding" plaatsen. Het is de dikwijls unieke kijk op situaties en de vlotte verwoording ervan die ervoor gezorgd hebben dat we de blog opgenomen hebben in ons overzicht. (hij heeft ook een Engelstalige blog)

Bert's Twitter-bio (@ibert) maakt duidelijk dat digital marketing zijn ding is en wanneer je ziet wat hij al op zijn palmares heeft staan, is er geen verdere introductie meer nodig.

Philippe Borremans

Aangezien het op de blog van Philippe Borremans vooral over "conversaties" en communicatie gaat, speelt social media een belangrijke rol. Al kan je zeker niet zeggen dat het 'weer een social media blog' is. Hij zal je niet aanleren hoe en wanneer je best je status updates doet, maar hij werkt eerder rond de connectie tussen social media en bijvoorbeeld een crisis of event of ... (Engelstalig)

Als lid (en founding member) van een aantal relevante organisaties rond communicatie en PR, toont Philippe aan dat hij de background en kennis heeft om kwalitatief werk te leveren op zijn blog. Wat zijn Twitter-account betreft, eerlijk gezegd hebben we er geen idee van waar hij @HoratioNelson vandaan heeft, maar 't klinkt alvast niet slecht..

Bart Claeys

Hier maken we een kleine uitzondering op onze regel om enkel blogs op te nemen die los staan van bedrijven. We vonden dat we er deze blog van Bart Claeys er moesten bijnemen, aangezien deze qua content vrij uniek is en ook door één persoon geschreven. Dankzij een focus op creativiteit en regelmatig verslagen van events en interessante video's, is het inspirerende bron van informatie. (@bartclaeys)

Jan Seurinck

De onderwerpen op de blog van Jan Seurinck liggen ferm uiteen en dat zie al direct aan de tag cloud. Toch ligt de focus vooral op internet en technologie. Eén van de belangrijkste redenen waarom we deze blog in onze lijst hebben opgenomen, is de smartphone-recensies. Jan Seurinck is een kenner van smartphones en schrijft regelmatig een uitgebreide review van bepaalde merken/toestellen. En als we zeggen "uitgebreid', bedoelen we dat ook letterlijk. Je vindt er tot in de technische details advies over een aantal toestellen. Zijn blog is 'geschreven om te lezen' ;-). (@janseurinck)

Jonas Van de Steene

Simpel en duidelijk, op de blog van Jonas Van de Steene vind je vlot geschreven en duidelijke artikels. Meestal schrijft Jonas over HR, social media & marketing, maar je vindt er af en toe iets helemaal anders, zoals een stuk over voetbal of politiek. Door een goede balans tussen eigen meningen en concrete informatie en tips, doet de blog vanzelf lezen.

@iOnAsJ zelf is actief in de wereld van HR en meer bepaald: IT-recruitment.

Voila, dat waren ze alle 10, enjoy!

Ben je ervan overtuigd dat jouw blog ook in deze lijst thuishoort, laat het ons weten via de comments!

UPDATE

Cain Ransbottyn heeft onze lijst nog wat uitgebreid, goed onderbouwd met onder andere Klout-scores. Zeker eens gaan kijken ;-)

--  --

Kan je dit artikel appreciëren? Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin.

Volg je @bloovi al op Twitter? #bloovi