Dit najaar start een eerste reeks van AntwerpenM sessies. AntwerpenM, dat zijn publieke debatten over de relevantie van digitale technologie in een breed maatschappelijke context. De thema's zijn Digitale democratie, Smart fashion en Charity dot com. Elke sessie wordt op een toepasselijke locatie in Antwerpen georganiseerd.  Iedereen is welkom om mee te denken, te discussiëren en te doen.

Na Gent nu Antwerpen

Na twee succesvolle jaren GentM, laat Antwerpen van zich horen. In samenspraak met GentM vult AntwerpenM de kalender aan, met sessies iedere laatste woensdag van september, oktober en november 2012. AntwerpenM is een open initiatief, gerealiseerd door het communicatieagentschap Prophets in samenwerking met het IBBT. De toegang is gratis.

Per avond twee sprekers

Per avond (thema) brengen twee sprekers hun verhaal. Het publiek kan steeds tussenbeide komen met vragen. Tegelijkertijd bedenken enkele mensen tijdens een werksessie concrete ideeën, die ze daarna aan het publiek presenteren. Daarna volgt een gemodereerd debat tussen publiek en sprekers.  Wie niet ter plekke geraakt, kan online vanop afstand inhaken. Na het gemodereerde debat kan er aan de toog verder van gedachten worden gewisseld.

 

Digital Democracy

Op woensdag 26 september vanaf 19u vindt de eerste AntwerpenM plaats. Het thema is ‘Digital Democracy'. Wat is de impact van een geconnecteerde wereld op de democratie? Hoe kan je via digitale technologie het democratisch proces organiseren? We debatteren in het zaaltje boven café Den Bengel, symbolisch gelegen naast het Antwerpse stadhuis. Je kan inschrijven op Facebook, maar mag de avond zelf ook gewoon binnenstappen.

Michiel Nuytemans is politicoloog en werkt als wetenschapper aan Karel de Grote. Doorheen zijn carriere heeft hij verscheidene online applicaties op poten gezet rond politiek en participatie zoals 'Ze Werken Voor Jou', 'De Sociale Stemtest' en 'De Vragende Partij'.

Dirk Valvekens is de initiatiefnemer achter LijstLijst, een online platform en politieke partij die via eID technologie de stem van het volk rechtstreeks wil laten spreken op de gemeenteraad.

Smart Fashion

Op woensdag 31 oktober is er het thema Smart Fashion: van t-shirts die je hartslag monitoren over batterijen die doorheen je trui worden geweven: ‘smart clothing' en ‘wearable technology'.

Charity Dot com

Op woensdag 28 november volgt een discussie over liefdadigheid in digitale tijden: charity dot com. Of hoe werf je fondsen voor een goed doel.

De AntwerpenM events vinden telkens plaats op een gepaste locatie. De sprekers en locaties voor de tweede en derde sessie worden later bekendgemaakt.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi