AntwerpenM is een serie van informele avonden waar een analoog onderwerp in contact wordt gebracht met een digital verhaal. Kunstenaars, wetenschappers, politici, ondernemers en marketeers komen elk hun verhaal doen rond een specifiek onderwerp terwijl het publiek met hen in debat gaat.

Smart-Fashion event

Tijdens het Smart-Fashion event wordt er onderzocht hoe textiel en intelligente mode zijn geëvolueerd. Zijn de toepassingen puur experimenteel of zien we vandaag de dag al praktische toepassingen? Er wordt vanuit verschillende hoeken gekeken naar het gegeven van ‘smart fashion'.

Tom Van Der Borght

Modeontwerper Tom Van Der Borght komt vertellen hoe hij met 3D-printing en elektronica werkt om het ontwerpen van mode op een volgend niveau te trekken. Er komt ook iemand van een groot sportmerk over ‘wearable technology' spreken, hoe gebruiken topatleten speciale materialen of technologie en hoe vertaalt zich dit naar de consumentenmarkt? Tot slot is er een wetenschapper die komt spreken over wetenschappelijk onderzoek naar intelligente materialen, welke evoluties zijn er aan de gang en wat voor prototypes worden er ontwikkeld. Hoe kunnende ontwerpers of marketeers dit onderzoek gaan gebruiken? Zij zullen elk hun verhaal vertellen vanuit hun ervaring en expertise.

Tijdens de sessie wordt er gemodereerd en is er de mogelijkheid om vragen te stellen of bepaalde opmerkingen te geven vanuit het publiek. Tijdens de breakout sessie gaat een kleine groep apart brainstomen rond een probleem en samen op zoek gaan naar een innovatieve oplossing op een vraagstuk.

Praktisch

De sessie gaat door op 31 oktober van 19u tot 21:30 in de inspirerende RA 13, waar onder andere een gallerij, een koffiebar en een fashionstore zijn ondergebracht.

Voor meer info kan u terecht op https://www.facebook.com/events/427787850611874/ of www.antwerpenM.be/events/smartfashion

AntwerpenM is een gratis initiatief van Prophets in samenwerking met iMinds. Wie online wil meevolgen kan ons liken op facebook  of kijken op de hashtag #antwerpenM.

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi