Cisco heeft zijn aanbod aan mogelijkheden om via het internet samen te werken uitgebreid. Het gebruik daarvan is wereldwijd ook sterk toegenomen, net zoals het aantal partners dat Cisco's oplossingen voor 'collaboration' of digitale samenwerking aanbiedt. Die zijn het laatste jaar vrijwel verdubbeld. Daarnaast is Cisco tegemoetgekomen aan de vraag vanuit de markt naar conferentiemogelijkheden voor private clouds.

Groei Cisco

Cisco's Hosted Collaboration Solution (HCS) heeft het laatste jaar een sterke groei doorgemaakt: een duidelijk signaal dat steeds meer organisaties de voordelen van dit webgebaseerde samenwerkingsplatform beginnen in te zien. Zo bedroeg het aantal geregistreerde gebruikers in augustus wereldwijd 6,8 miljoen. Dat is 30 procent meer dan in dezelfde maand een jaar geleden. Het aantal meetings nam toe tot 9,6 miljoen (+38%), terwijl het volume aan conferentieminuten uitkwam op 1,8 miljard (+32%). Het aantal downloads van software voor mobiele WebEx-clients steeg tot 2,7 miljoen (+30% voor iOS en +11% voor Android).

Vernieuwingen

Cisco heeft de functionaliteit voor webconferenties, contactcenters, unified communications en mobiliteit in zijn Hosted Collaboration Solution vernieuwd. Zo is het eenvoudiger geworden om een webconferentie op te zetten dankzij een nieuwe optie genaamd 'rendez-vous conferencing'. Klanten hoeven nu geen meeting meer te reserveren, maar kunnen meteen aan de slag.

Op het vlak van unified communications is de Cisco UC Manager uitgebreid met de functie Extend and Connect. Die werkt samen met de UC-client Cisco Jabber en biedt de mogelijkheid om elke telefoon te gebruiken in Cisco's UC-omgeving. Gebruikers hoeven in Jabber slechts het telefoonnummer van hun favoriete telefoon in te geven en de Cisco Unified Communications Manager leidt automatisch al het spraakverkeer naar het bewuste apparaat.

Cisco's Hosted Collaboration Solution for UC biedt ook nieuwe mogelijkheden aan mobiele dienstverleners om zakelijke en mobiele netwerken eenvoudiger te koppelen, zodat ze naadloze diensten tussen beide omgevingen kunnen leveren. Dienstverleners kunnen hiermee ook spraak over 4G-datanetwerken aanbieden.

In het afgelopen jaar heeft Cisco het aantal serviceproviders en partners die Cisco HCS aanbieden uitgebreid met 16, waarmee het totaal uitkomt op 34. Daaronder bevinden zich bedrijven zoals Orange Business Services, Telefonica en Vodafone. Voor die partners heeft Cisco het nog eenvoudiger gemaakt om de veelomvattende vergaderfunctionaliteit van Cisco HCS als een cloud-dienst ('as-a-Service') aan te bieden.

Cisco WebEx voor private cloud

De nieuwe Cisco WebEx Meetings Server bevat alles wat nodig is om binnen een private cloud online meetings op te zetten tussen vaste locaties en met eventuele mobiele gebruikers. Dat maakt het ideaal voor klanten die binnen hun eigen datacenter een platform voor webconferenties willen installeren dat met een veelheid aan apparaten en besturingssystemen overweg kan. Cisco WebEx voor de private cloud biedt voorts dezelfde mogelijkheden als de versie die gehost wordt in de publieke cloud, met WebEx-clients voor pc, Mac, iPhone en iPad.

Meer details vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Dat bevat ook links naar infografieken, productfoto's en ander illustratiemateriaal.

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi