Internet Architects en Uniway hebben samen een een e-shop gebouwd voor het Antwerpse modemerk Essentiel (www.essentiel-antwerp.com). Klanten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk kunnen hun favoriete kledingstukken voortaan online kopen en aan huis laten leveren. Via gedetailleerde foto's van de kledij, zowel afzonderlijk als geshowd door modellen, kan de bezoeker zich een precies beeld vormen van hoe die er in het echt uitziet. De hele site is gebouwd in html5 en volgens de regels van responsive design, zodat de site bijvoorbeeld probleemloos op een tablet kan worden bekeken.

De plannen voor de webshop werden begin mei voor het eerst besproken. Voor Essentiel was het enorm belangrijk dat de e-shop een gebruikerservaring biedt die niet moet onderdoen voor de winkels. Bovendien moest de online shop niet alleen uiterst gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn, hij moest dezelfde zin voor esthetiek uitstralen. Tot slot diende alles vlot bruikbaar te zijn op pc en op tablet. Dat het Essentiel menens is met zijn online strategie bewijst de aanstelling van een E-commerce Manager om de site optimaal in te zetten als verkoopkanaal.

Als strategische online partner koos Essentiel voor het Antwerpse bureau Internet Architects, dat een ruime ervaring met e-commerce en retailklanten kan voorleggen. Internet Architects werkte de online strategie uit, tekende de user interface en nam het project management voor hun rekening. Voor de technische realisatie in Magento tekende Uniway, een van de leidende bouwers van e-commercesites in België.

In de toekomst blijft Internet Architects Essentiel begeleiden bij de uitbouw en de groei van dit online verkoopkanaal. Uniway neemt de technische aspecten van de verdere ontwikkeling – zoals een geplande koppeling met de ERP-software – en het onderhoud voor zijn rekening.

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi