Van alle gemeenten in Vlaanderen loopt Gent wederom voorop op het gebied van online kopen en verkopen. Dat is voor het tweede jaar op rij onderzocht aan de hand van alle data en profielen op de grootste zoekertjessite van België. Gemeten naar provincie scoort Antwerpen het hoogst. In Wallonië zijn dat respectievelijk Luik en Henegouwen, blijkt uit onderzoek van 2dehands.be.

Stijging van 10%

Gentenaren brachten in september 885.000 keer een bezoek aan 2dehands.be. Dat is een stijging van bijna 10% vergeleken met 2011. Kijken we op het niveau van de provincies, dan komt Antwerpen als winnaar naar voren. Gemiddeld heeft één op de drie Antwerpenaren een zoekertje op 2dehands.be staan. In het Franstalige deel van België, gemeten op zustersite 2ememain.be, komt Luik als grootste handelsstad uit de bus. De provincie Henegouwen heeft de meeste zoekertjes per inwoner.

Bijna helft Belgen handelt online

Samen verkopen Belgen circa 2.6 miljoen artikelen op 2dehands.be. Bijna de helft van alle inwoners bezoekt maandelijks de site. "Intern voeren we een dergelijk onderzoek vaker uit. Met dergelijke grote aantallen is er heel goed iets te zeggen over Belgen en hun gedrag. Een normaal onderzoek is bij 600 deelnemers vaak al significant, wij hebben er meer dan 4,5 miljoen," vertelt Michiel van Deursen, oprichter en directeur van 2dehands.be.

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi