Nieuwe mobiele mogelijkheden optimaliseren de verkoop- en marketingprestaties van mobiele werknemers

Op de jaarlijkse Jive World conferentie in Las Vegas (Nevada) heeft Showpad bekendgemaakt dat zijn technologie wordt geïntegreerd in Jive Present, een nieuwe verkoop- en training app van Jive Software die de productiviteit verhoogt.

Door het platform van Showpad te integreren met het bekroonde social-businessplatform van Jive, zal de Gentse start-up zijn klanten voorzien van technologie die de productiviteit van verkoopteams met tablets aanzienlijk verhoogt. Om dit te realiseren werd vandaag Jive Present aangekondigd.

Unieke verkoop-, presentatie- en opleidingstool

Jive Present maakt van elke tablet een unieke verkoop-, presentatie- en opleidingstool. De app combineert het toonaangevende social-businessplatform van Jive met het mobiele-sales platform van Showpad en maakt het mogelijk om verkopers en klanten snel de meest accurate informatie te bezorgen in elk formaat. Om het even waar en wanneer, online én offline. Dankzij Jive Present kunnen ondernemingen bovendien leren hoe hun sales content wordt gebruikt om zo hun sales activiteiten efficiënter te makan.

De manier waarop mensen met elkaar communiceren, gegevens uitwisselen en nieuwe dingen leren is ingrijpend veranderd sinds de komst van tablets. De toename van het aantal tablets bij bedrijven, vooral voor marketeers en verkopers, weerspiegelt deze belangrijke trend. Vandaag de dag gebruiken wereldwijd 11 % van alle werknemers een tablet. De komende vijf jaar zal het aantal tablets dat naar bedrijven wordt verscheept, stijgen met 48 %. 65 % van die tablets zullen iPads zijn. Experts uit de sector schatten dat tegen 2016 alle bedrijven samen meer dan 96 miljoen tablets zullen gebruiken. Een groot deel daarvan zullen ze inzetten om de productiviteit van hun verkoopteams te verhogen.

Jive Present biedt heel wat voordelen. Met deze app kunt u:

  • Verkoop- en distributieteams video- en geluidmateriaal bezorgen, net als rijke multimediacontent. Zo bent u er zeker van dat relevante informatie altijd beschikbaar is – om het even waar en wanneer, online en offline.
  • De informatiestroom centraal beheren, en gegevens en materialen op maat aan de juiste personen of groepen bezorgen. Zo garandeert u dat de juiste persoon of het juiste team op het juiste moment de juiste content krijgt.
  • Materialen voor opleidingen en voor klantenpresentaties uit elkaar houden en beheren.
  • De informatie opvolgen die de bestemmeling heeft bekeken en beoordeeld (inclusief tijdsbesteding en beoordeling van de informatie).
  • Mobiele teams van op afstand en op aanvraag opleiden.
  • (Potentiële) klanten in real time content laten zien en hen met één muisklik relevante gegevens bezorgen.
  • Het Jive Platform optimaal benutten, zodat mobiele teams kunnen samenwerken op het vlak van informatie, gesprekken en documenten. Bovendien krijgen de teams op die manier in real time toegang tot de experts van het bedrijf.
  • Tijdverlies vermijden, doordat u niet meer (vruchteloos) naar gegevens moet zoeken via portalen en het bedrijfsintranet, en niet meer hoeft te controleren of ze wel kloppen.

"De mobiele tools die je vandaag op de markt vindt, zijn niet afgestemd op de moderne mobiele werknemer. Net als om het even welke andere mobiele werknemer heeft een verkoper nood aan realtime-informatie. Bovendien moet hij materialen kunnen afstemmen op de behoeften van zijn klanten en snel toegang krijgen tot de experts van zijn bedrijf", aldus Tony Zingale, voorzitter en CEO van Jive. "Bedrijven kunnen er niet meer omheen: hun teams moeten op een eenvoudige, intuïtieve en gestructureerde manier informatie kunnen ontvangen. Daarnaast moeten ze via sociale tools kunnen werken met de juiste content en communiceren met de juiste mensen. Met Jive Present hebben deze bedrijven voortaan een krachtig hulpmiddel in handen, dat toegankelijk is met amper één muisklik. Altijd en overal. Deze app bezorgt bedrijven een uitzonderlijke meerwaarde en helpt hun omzet te verhogen. Dankzij Jive Present presteren hun verkoopteams bovendien beter en zijn ze een stuk productiever."

Partnership

"Dit partnership is een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf en stelt ons in staat om onze positie in de Verenigde Staten te versterken", licht Pieterjan Bouten, medeoprichter en CEO van Showpad, toe. "We zijn erg blij dat we onze oplossing kunnen aanbieden via het Jive-platform en dat we zo verkoopteams over de hele wereld efficiënter helpen maken."

Showpad werd in 2011 opgericht door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne. Hun platform maakt van elke iPad een krachtige verkoop- en presentatietool. Deze Gentse start-up kan al een indrukwekkende klantenlijst voorleggen. Wereldwijd rekent Showpad enkele grote multinationals, zoals BASF, Cibavision en Heineken, tot zijn klanten. Surf voor meer informatie over Showpad naar www.showpad.com.

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi