Het aantal mensen dat online handelt, neemt steeds sneller roe. Dit komt onder andere door de groeiende internetpenetratie in België en het veranderende gedrag van de internetgebruiker. Vroeger verwerkte men voornamelijk content op een passieve manier. Nu worden mensen steeds meer zelf actief, waardoor meer webhandel een logisch gevolg is. Zowel online kopen als verkopen zou men kunnen toeschrijven aan de dagelijkse bezigheid voor velen van ons. 2dehands.be gaf enkele gegevens vrij die dit bevestigden. Zo noteerde de zoekertjessite in 2013 in het eerste kwartaal een stijging van het aantal bezoekers van meer dan 30%. Over 2011 en 2012 was de stijging 25%.
Een opmerkelijke verschuiving is ook dat er meer en meer gehandeld wordt in dagdagelijkse artikelen, terwijl dit vroeger voornamelijk over technologische apparaten ging. De rubrieken (kinder)kleding en spullen voor huis en tuin behoren nu tot de meest bezochte op 2dehands.be.
Actief handelsvolk
Belgen zijn al vanouds een handelsvolk. Ook de grote hoeveelheid aan rommelmarkten in ons land bewijzen dat. Ook online zet dit fenomeen door. Bijna de helft van alle Belgen (5miljoen) brengt maandelijks een bezoek aan 2dehands.be. Als deze trend doorzet kans ons land de komende jaren internationaal koploper wordt op het gebied van online handelen.
Facebook-effect
In de zoekertjesmarkt blijft uiteindelijk maar een grote site over die iedereen gebruikt. Ook bij de buurlanden zien we dit gebeuren. Dit wordt dan ook het Facebook-effect genoemd. 2dehands.be ziet dit effect duidelijk terug in haar cijfers en hun marktaandeel groeit dan ook sterk sinds de site in 2010 marktleider werd. Zo stijgt het aantal bezoekers elke dag verder.