Het geven van tweedehands kerstcadeaus stijgt verder in populariteit, zo blijkt uit gegevens van zoekertjessite 2dehands.be. Het bezoek in de typische kerst-rubrieken is met 35% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er zijn bovendien een aantal opvallende trends waar te nemen: veel Belgen zijn op zoek naar cadeaus met een technologisch tintje. Zo zijn zoekopdrachten voor gameconsoles, zowel de Playstation als de Wii, met maar liefst 105% gestegen. Daarnaast wordt dit jaar ook opvallend vaak gezocht naar kleine en goedkopere cadeaus. Om aan deze vraag tegemoet te komen heeft de site een speciale Kerstshop gelanceerd, waar cadeautjes onder de 10 euro te vinden zijn. Deze is te vinden op www.2dehands.be/doc/kerstshop

Technologische koopjes

Op basis van het zoekgedrag van de Belgen op 2dehands.be is het duidelijk dat technologische gadgets en apparaten erg in trek zijn. Naast de Playstation 3 en de Nintendo Wii, wordt ook massaal naar tablets, smartphones en iPods gezocht. Een andere opvallende stijger is de TV, die maar liefst 30% vaker tussen de populaire zoektermen opduikt. De prijzen voor dit soort technologie komen vaak een pak lager uit dan in de winkel. Omdat technologie steeds sneller veroudert, loont het op 2dehands.be een kijkje te nemen. Van zodra men niet per sé het allernieuwste wil hebben, kunnen er goede koopjes worden gedaan.

Secret Santa in de lift

Een andere opvallende trend is de zoektocht naar cadeautjes onder de 10 euro voor familie, vrienden en collega’s. 2dehands.be ziet dit jaar voor het eerst een opvallende stijging op dat gebied. Mensen zoeken specifiek op goedkope zaken in bepaalde rubrieken, zoals DVD’s, boeken, juwelen, speelgoed, accessoires en decoratie voor in huis. “Met dagelijks meer dan 750.000 bezoekers zijn we als grootste zoekertjessite goed in staat trends in de samenleving waar te nemen”, aldus Annemarie Buitelaar, directeur van 2dehands.be. “Voor 10 euro koop je in de winkel misschien niet zo veel, maar op onze site kun je voor dat geld heel verrassende koopjes doen.” Via de speciale Kerstshop op 2dehands.be zijn de komende weken allerhande cadeaus te vinden onder de 10 euro.