Apple heeft in september een nieuwe Engineering Director aangeworven. Jean Francois Mulé, ex-topman van CableLabs, zal bij Apple naar eigen zeggen werken aan ‘something big’. Hoogstwaarschijnlijk komt hij aan het hoofd te staan van Apple’s TV-divisie.

AppleTV omvormen tot volwaarde speler

Jean Francois Mulé werkte bij CableLabs als Senior Vice President Technology Development. CableLabs is een R&D joint-venture van verschillende Amerikaanse kabelmaatschappijen, waar de grootste spelers in de VS deel van uitmaken.

Daarom lijkt het logisch dat Mulé bij Apple aan het hoofd zal komen te staan van Apple’s TV project. Waarschijnlijk zal hij dé man worden die de AppleTV omvormt van een ‘hobbyproject’ tot een volwaardige speler op de TV-markt.

Naar verluidt zou Apple bezig zijn met een eigen televisieset en set-top box die gebaseerd zou zijn op de huidige AppleTV. Apple zou hiermee de televisie-content gaan brengen, los van de bestaande kabelbedrijven. Ook Steve Jobs schreef in zijn biografie dat hij de sleutel tot succes voor Apple’s TV plannen in handen had. ‘I’ve finally cracked it,’ zei Jobs in het boek.

‘Something Big’

Mulé zette op zijn LinkedIn-pagina de volgende woorden bij zijn nieuwe positie bij Apple: ‘challenged, inspired & part of something big’. 

Waarmee Apple precies zal uitpakken is nog even afwachten. Wat denk jij?