Combell, marktleider in hostingdiensten, start met een nieuw managed hostingmerk. Met Unitt (uitgesproken als 'Unity') richt ze zich op klanten met nood aan managed hosting met de hoogste garanties op het vlak van uptime, security en service. Unitt (uitgesproken als 'Unity') zal vanaf 1 januari 2014 volledig onafhankelijk opereren binnen de Intelligent-groep, waartoe ook Combell behoort. Sinds een jaar is Unitt ook in Nederland onder deze naam actief.

Steeds meer vraag naar managed hosting

Met Unitt komt Combell tegemoet aan de sterke groei van de managed hostingmarkt. Door de toename van online diensten en webwinkels, verhoogt ook de complexiteit om dat alles efficiënt te beheren. Uptime wordt bijgevolg steeds belangrijker om inkomsten en de continuïteit ervan te garanderen.

Benjamin Jacobs, CEO van Unitt: “In tegenstelling tot de standaardhosting van klassieke websites, hebben bedrijfskritische online diensten een managed hostingaanpak nodig om hun uptime te garanderen. De vereisten en behoeften op het gebied van servicemanagement, proactiviteit, communicatie en Service Level Agreements zijn vele malen groter. De doorloop- en oplevertijd van projecten bij Unitt ligt daarom gemiddeld ook hoger.” Jacobs vervolgt: “Door klanten met specifieke technische en zakelijke behoeften in een apart merk onder te brengen, kunnen we beter inspelen op hun verwachtingen. Wij bieden hen high-end hostingoplossingen, met SLA’s op maat van hun wensen en behoeften.”

Met Unitt groeit Combell naar twee innovatieve bedrijven met elk een duidelijke focus en specialisatie. Aanvankelijk zullen een vijftigtal klanten met uitdagende hostingbehoeften (zoals Selligent, Pizza Hut en Q8), die momenteel door Combell Solutions bediend worden, in Unitt worden ondergebracht. Door een beperkt aantal klanten over te brengen naar Unitt wordt de focus en persoonlijk contact versterkt. Voor de huidige klanten van Combell verandert er niets. Zij kunnen blijven rekenen op de alombekende ondersteuning en service van het huidige Combell-team.

Sterke groeiambities

Om deze ambities en doelstellingen te kunnen realiseren is er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Benjamin Jacobs, CEO van Unitt: “Eigenlijk zijn we al enkele jaren naar deze splitsing toe aan het groeien. De support- en salesteams werden al eerder opgesplitst en we hebben aanzienlijk geïnvesteerd in een nieuw netwerk, waardoor onze backbone tot één van de meest geavanceerde in Europa behoort. Even belangrijk zijn onze investeringen in het aantrekken van ervaren collega’s om onze klanten een dienstverlening van het hoogste niveau te garanderen. Zo bieden wij 24/7 servicegaranties waardoor onze klanten zich volledig kunnen concentreren op hun core-business, en dit alles onder de veiligheidsgarantie die de ISO 27001 certificatie biedt”.

Ook is het productaanbod verder aangevuld met o.a. BGP Multi-datacenter oplossingen en ‘Zero Data Loss Service’ (ZDLS), in samenwerking met NetApp. Dit stelt Unitt in staat om aan de eisen te voldoen die complexe en uitdagende hostingomgevingen met zich meebrengen.

Unitt behoort tot Intelligent-groep, de holding waar ook Combell deel van uitmaakt. Jonas Dhaenens, CEO van Intelligent: “Met Unitt voegen wij opnieuw een sterk merk toe waar kwaliteit, flexibiliteit en proactiviteit centraal staan. Unitt past perfect in het rijtje naast andere gerespecteerde brands als Combell, Easyhost en Register. Afhankelijk van de noden van de klant is er binnen de Intelligent-groep altijd een merk dat hieraan voldoet. Elk merk heeft bovendien eigen medewerkers, infrastructuur, servicelevels en processen, waardoor er altijd een eigen identiteit is.”

De Intelligent-groep zal in 2013 goed zijn voor een geconsolideerde omzet geraamd op €18 miljoen. Meer info kan u vinden op de website van Unitt.