Combell, het grootste Belgische hostingbedrijf, richt met UNITT een nieuw bedrijf in Nederland op. UNITT richt zich op complexe hosting-projecten. 

UNITT vestigt zich in een kantoor in Amsterdam en beschikt met Hans Reinhart over een Nederlandse Managing Director voor het nieuwe bedrijf. "Wij zijn erg ambitieus met UNITT en denken een vooraanstaande plaats te kunnen verwerven in de Nederlandse hostingmarkt" stelt Reinhart resoluut. UNITT gaat niet over één nacht ijs. Het haalde een ervaren team in huis van topexperts inzake hosting, die eerder hun sporen al verdienden op de Nederlandse markt. Onder meer Ramon Schonhage en Rense Buijen, voormalige medewerkers van Terremark, vervoegen het Nederlandse team. Ook Hans Reinhart werkte daarvoor bij Terremark. Met hen aan boord neemt UNITT een vliegende start.

De komst naar Nederland en het oprichten van UNITT (uitgesproken als ‘Unity') maakt deel uit van een logische evolutie. Combell is opgericht in 1999 door ondernemer Jonas Dhaenens en kende sindsdien een forse groei in omzet en klantenportefeuille. "Sinds 2007 leggen we de focus op solutions. Combell is in België immers via de afdeling Combell Solutions nu al hosting provider voor de complexe websites en applicaties van multinationals en grote bedrijven als Q8, Vente Exclusive en Pizza Hut", aldus Jonas Dhaenens, CEO van Combell. Het zijn allemaal bedrijven en projecten die hoge eisen stellen ten aanzien van hun hosting. "Net als in België zijn wij van oordeel dat ook in Nederland nog potentieel zit voor managed hostingprojecten", aldus Hans Reinhart, Managing Director Nederland.

Combell beschikt vandaag reeds over heel wat klanten in Nederland. Concreet richt UNITT zich in Nederland op zes types van projecten: e-commerce, high-traffic website hosting, web applicaties, software & desktop as a service, IT Outsourcing en oplossingen voor partners. "UNITT zal bovendien kunnen terugvallen op de jarenlange hostingexpertise die we met Combell Solutions hebben opgebouwd. Nederland vormt de eerste internationale expansie van Combell Solutions", benadrukt Jonas Dhaenens. "In functie van dit alles behaalden wij de voorbije jaren zowel het ISO 27001 certificaat als het ISO 9001 certificaat. Onze klanten verwachten nu eenmaal een uitmuntende dienstverlening en wij kunnen die hen aanbieden. In België, en vanaf nu dus ook in Nederland."

Het Managementteam van UNITT Nederland

Hans Reinhart, Managing Director 

Met een bedrijfseconomische achtergrond en 14 jaar ervaring in technisch-commerciële functies, vervulde Hans de laatste jaren de rol van Business Development Manager bij BT ICT Solutions en meer recent bij Terremark. Hans ontplooit zijn activiteiten steevast op het snijvlak tussen commercie en technologie.

Rense Buijen, Director Sales Engineering 

Rense heeft een ruime ervaring als technisch consulent, Sales Engineer op het gebied van online toepassingen en internationaal teammanager. Zijn laatste twee functies vervulde hij bij Terremark, eerst als de Manager Sales Engineering voor de Benelux en Spanje en vervolgens als de Corporate Manager Sales Engineering Europe.

Ramon Schonhage, Sales Director

Ramon heeft een brede ervaring opgebouwd als consulent voor overheden en in diverse commerciële rollen. Eind 2000 zette Ramon bijvoorbeeld de commerciële kant op van de Nederlandse tak van Dedigate, dat 5 jaar later door Terremark werd overgenomen. Zijn laatste functie was Senior Sales Account Manager bij Terremark.