Vanaf zaterdag 7 september kunnen klanten van Grand Bazar Antwerp het allereerste Augmented Reality-detectivespel spelen in de shopping van ’t stad. Met de gratis applicatie ‘GBA Bandiet’ kan je er een maand lang op zoek naar de winkeldief die aan de haal ging met de kroon van een klant. Met behulp van een smartphone of tablet krijgen bezoekers tips van Willy de Winkeldetective, een 3D-poppetje dat wordt opgeroepen door middel van verschillende ‘markers’ doorheen het shoppingcenter. GBA Bandiet is de allereerste ‘Augmented Reality’-game van Belgische bodem die wordt gespeeld in een winkelomgeving.

Shoppingbeleving

‘Tijdens onze recente renovatie hebben we resoluut gekozen voor de digitale weg.  Zo hebben we onder andere een videowall met 24 schermen alsook twee interactieve ‘wayfinders’ laten installeren. Dit Augmented Reality-spel past perfect binnen de modernere en innoverende koers die we willen varen en zal de shoppingbeleving van onze klanten naar ‘the next level’ tillen. Met ‘GBA Bandiet’ hebben we een verrassende manier gevonden om winkelen bij ons nog aangenamer te maken.

Cadeaucheque van 500 euro te winnen

Klanten kunnen de spelapplicatie gratis downloaden in de iTunes store en meespelen op hun iPhone of iPad. Via Fnac kregen we eveneens enkele tablets en smartphones die klanten kunnen ontlenen aan de GBA Bandiet-infostand aan de lift op het gelijkvloers. Zo kan iedereen meespelen en kans maken op de cadeaucheque ter waarde van 500 euro of één van de te winnen iPhones en iPads,’ aldus Kathleen Rommers, shopping manager van Grand Bazar Antwerp. 

"Tijdens het voorbije weekend hebben al tientallen mensen het spel gespeeld. De reacties waren laaiend enthousiast", zegt Rommers nog. "Bovendien zijn de deelnemers een mooie mix tussen tieners, gezinnen en grootouders met (klein)kinderen en mannen die op hun vrouw wachten." 

GBA Bandiet, het spel:

Het concept van het spel is de het volgende: Bij Grand Bazar Antwerp is de klant koning. Helaas is dat ook criminelen niet ontgaan. Gisteren ging een dief er met de kroon van één van onze klanten vandoor. Ons security-team maakte samen met de politie een lijstje met mogelijke daders op. Grand Bazar Antwerp roept jouw hulp in om de verdachten te elimineren en de juiste persoon te arresteren. Help jij de kroon van de bestolen klant terug te vinden? Doorzoek de wandelgangen, krijg tips van Willy de Winkeldetective en identificeer de dader!

Wat moet je doen?

1.      Download de ‘GBA Bandiet’ app op je toestel of ontleen een toestel aan de infostand.
2.      Zoek naar de stickers van Willy de Winkeldetective. Je vindt er 6 verspreid over de vier verdiepingen.
3.      Open de app en scan de stickers.
4.      Willy de Winkeldetective verschijnt en geeft je tips die je helpen om verdachten te elimineren!

Cluedo 

Tina Stroobandt van World of Waw is de bedenkster van het Augmented Reality-detectivespel. ‘We wilden een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkelen, die iedereen kan spelen. GBA Bandiet doet denken aan enkele traditionele gezelschapspelletjes als ‘Wie is het?’ en ‘Cluedo’ met het verschil dat de smartphone of tablet nu een onmisbaar item zijn om de virtuele winkeldetective op te roepen.

Als de klanten één van de 6 stickers van het spel vinden en inscannen verschijnt Willy de Winkeldetective bovenop de sticker en begint hij te praten. Bovendien kan je de tips ook delen met je vrienden op Facebook en Twitter. Voor velen is dit de eerste kennismaking met Augmented Reality en het is dan ook echt geweldig om de verbaasde gezichten van de deelnemers te zien wanneer ze het 3D-poppetje zien verschijnen.”

GBA Bandiet is nog tot en met zaterdag 28 september, de Dag van de Klant, gratis te spelen in Grand Bazar Antwerp.