Google weet het best hoe wij ons op het internet gedragen. Maar over app-gebruik weet de technologie-gigant (nog) niet zoveel. Daarom zou het werken aan ‘Mobile Meter-apps’ waarmee het app-gegevens zou kunnen verzamelen. Google zou mensen die vrijwillig deze gegevens delen zelfs willen belonen.

Vrijwillig

Nu Facebook bekend maakte dat het Onavo overgekocht heeft, een app die app-gewoontes in kaart brengt, kan ook Google niet achter blijven. Zo zou ook Google gegevens gaan verzameken via iOS- & Android-applicaties om de app- en browse gewoontes van mensen beter te kunnen analyseren.

De zogenaamde 'Mobile Meter' app zou binnenkort beschikbaar zijn voor iOS & Android en zou Google toelaten om gegevens op grote schaal te gaan verzamelen. Mensen die de apps downloaden zouden wel gevraagd worden of ze deel willen nemen aan het programma. Dat schrijft Engadget.

Beloning

Wie geen problemen heeft om browse & app-gegevens te delen zou een beloning krijgen. Iets waar ook marketinggigant Nielsen vandaag een beroep op doet om mobiele trends te identificeren. Zo krijgen mensen die hun app-gebruik delen met Nielsen tot $50 per jaar in de vorm van punten die ze kunnen spenderen aan beloningen.

Volgens Engadget zou Google een soortgelijk systeem willen gebruiken bij haar Mobile Meter-apps. De apps zouden binnenkort beschikbaar zijn in de Google Play en de iOS App Store. Volgens Engadget zouden de gegevens anoniem opgeslagen worden op de servers van Google.

Zou jij in ruil voor een beloning je app-gegevens delen?