Online wordt gefluisterd dat Google op 14 oktober zal uitpakken met een groots evenement. Hierop zou Android “Kitkat” aan de wereld worden geïntroduceerd. Deze release wordt gekoppeld aan de introductie van de nieuwe Google-smartphone, de Nexus 5.

Nexus 5

Rond de jongste telg van de Nexus  familie vond zich al heel wat informatie een weg naar het internet. De Nexus 5 zou -zoals zijn voorganger- geproduceerd worden door LG en kan uitpakken met enkele mooie specificaties.

Er wordt verwacht dat deze smartphone een 5-inch scherm en vinden we aan het hart een Snapdragon 800 CPU. Naast de camera vooraan, vinden we achteraan dit toestel een 16MP camera waar full HD opnames met mogelijk zijn. Een ruime batterij van 3300 mA, die bovendien draadloos wordt opgeladen aan de hand van Qi technologie, maken het plaatje af.

Kit Kat

Ook van de nieuwste versie van Android werden al meermaals screenshots de wereld ingestuurd. Aan het startscherm werd weinig veranderd, maar we merken op dat de iconen lichter zijn. De statusbalk is een pak kleurrijker en zou zich aanpassen aan de gekozen themakleur. Aan deze screenshots te zien, is het toch opvallend dat iOS en Android elkaar steeds meer beïnvloeden.

De verkoop van de Nexus 5 met Android KitKat zou van start gaan rond november en zou een 330 dollar (221, 44 euro) gaan kosten. Hoogstwaarschijnlijk, zoals eerder al het geval was bij Google toestellen, zullen we in België nog wat langer moeten wachten eer de Nexus 5 in de winkelrekken ligt.

Wat denk jij van de nieuwe Nexus 5?