Mobistar opent vandaag zijn 4g-netwerk in 30 steden en gemeenten voor de klanten die gebruik maken van een abonnement met mobiele data (Dolfijn of Panter) of zij die surfen met een Internet Everywhere-formule. Deze klanten krijgen extra 4g-surfvolume bovenop hun abonnement om de 4g-technologie uit te proberen als ze over een 4g-compatibel toestel (smartphone of tablet) beschikken. Begin 2014 zal Mobistar ten minste 40 extra steden en gemeenten toevoegen aan zijn 4g-netwerk en zijn commerciële aanbieding lanceren. Mobistar voorziet tegen 2015 eenzelfde 4g-dekking als de 2g-dekking van vandaag.

Tot de commerciële lancering krijgen deze klanten extra 4g-surfvolume bovenop hun abonnement om de snelheid en het gebruiksgemak van het 4g-netwerk zelf volledig gratis te ervaren. Panters en Internet Everywhere-gebruikers krijgen 5GB extra 4g-surfvolume per maand en Dolfijnen ontvangen 1GB extra 4g-surfvolume per maand. Tijdens de test kunnen de klanten hun 4g-verbruik op elk moment nagaan via hun Klantenzone en de MyMobistar-app. Wanneer het maandelijkse 4g-surfvolume is opgebruikt, wordt de toegang tot het 4g-netwerk onderbroken en kunnen de klanten verder surfen op het 3g-netwerk.

Mobistar maakt er een prioriteit van om een optimale 4g-klantenervaring en een goede ‘indoor’- en ‘deep indoor’-dekking aan te bieden. Enerzijds tonen de resultaten van de 4g-netwerktests aan dat de klantenervaring op het 4g-netwerk gelijkwaardig is aan die op een vaste breedbandverbinding thuis. Anderzijds zal dankzij de verwerving van de 800 MHz-licentie overal in het land goede ‘indoor’-dekking mogelijk zijn. Bovendien werpen de continue investeringen in de verbetering van het 2g/3g-netwerk eveneens hun vruchten af. De klanten die gebruik maken van de meest recente smartphones kunnen nu overal in België genieten van een betere klantenervaring voor mobiel internet door de verhoogde 3g+ surfsnelheid en een betere dekking in en buiten de steden.

Tenslotte zal Mobistar begin 2014 ten minste 40 extra steden en gemeenten toevoegen aan zijn 4g-netwerk en zijn commerciële aanbieding lanceren.  Mobistar voorziet tegen 2015 dezelfde 4g-dekking als de 2g-dekking van vandaag.