Patiënten, artsen en apothekers hebben nood aan betrouwbare informatie met duidelijke foto’s over hun geneesmiddelen, parafarmaceutische producten en cosmetica. Medipim is een zeer uitgebreide webservice die deze content verzamelt, onderwerpt aan strenge kwaliteitscontroles en aanbiedt via betaalbare formules aan medische professionals, producenten, softwarehuizen en web agencies.

Professioneel Medisch Platform

Medipim is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen APB (Algemene Pharmaceutische Bond), Febelco (Belgische groothandelaar en verdeler van geneesmiddelen), MWS (bedrijf voor medische content) en Baldwin (gespecialiseerd e-commercebureau). De webservice is ontstaan uit de behoefte naar een centraal platform om medische content te beheren.

Centraal beheer

De producenten van (para)farmaceutische producten beschikken over veel en correcte informatie. Helaas maakt de gefragmenteerde distributie het hen onmogelijk om deze gegevens snel en efficiënt bij de eindgebruiker te krijgen. Dankzij Medipim kunnen zij hun productinformatie rechtstreeks beheren en beschikt de patiënt altijd over up-to-date informatie.

De medische beroepen krijgen toegang tot de meest recente packshots, filmpjes, bijsluiters, links naar websites, apps en dergelijke meer dankzij de gestandaardiseerde aanpak van Medipim. Op deze manier kunnen artsen en apothekers zich concentreren op hun kerntaken.

Het onderhoud van het platform verloopt volledig via crowd sourcing, de artsen en apothekers kunnen issues melden. De producenten en het Medipim team voeden het platform. Maar ook apothekers kunnen productfoto’s opladen. Na verificatie worden deze toegevoegd aan het platform.

Standaardisatie en controle

De doosjes in de visuals worden gefotografeerd tegen een witte achtergrond in een professionele studio. De beelden zijn beschikbaar in hoge resolutie en zonder bijkomende commerciële boodschap. De controle van de informatie op het Medipim platform gebeurt op drie manieren: rapportering van opmerkingen door medische professionals, controle door het Medipim-team en rechtstreekse aanpassingen door producenten. Medipim betekent voor alle partijen een enorme efficiëntiewinst.

Betaalbare pakketten

Medipim wordt betaalbaar gehouden doordat de kosten worden verdeeld over alle gebruikers. Er zijn verschillende jaarlijkse abonnementsformules mogelijk, afhankelijk van de gewenste toepassingen. De webservice kan worden geïntegreerd in elk open of gesloten platform en ondersteunt Magento en ApoSite 3.0. De implementatie gebeurt door de gecertificeerde partners van Medipim.