Bron foto: Shutterstock

Voor diegenen onder ons die af en toe eens iets kwijtspelen: er is nog hoop! Tile helpt jou vanaf nu verloren spullen terug te vinden.

Nooit meer iets kwijt raken

Tile is gebaseerd op Bluetooth 4.0 technologie en communiceert met jou via je smartphone. Als je kwijtgespeelde item verder weg ligt dan een aantal meter, kan je beroep doen op gps-data om verloren spullen terug te vinden. Bovendien kan je de Tile ook een geluid laten maken zodat je het nog sneller terug kan vinden. 

In onderstaand filmpje kan je zien hoe dat exact in zijn werk gaat:

Ook andere Tile-gebruikers helpen

Het vernuftige aan Tile is dat andere Tile-gebruikers kunnen helpen om jouw spullen terug te vinden.

Stel dat je geen gps-gegevens kan terugvinden en ook geen bluetooth connectie kan maken, dan kan je gebruik maken van de data van andere Tile-gebruikers. Als zij in de buurt komen van jouw verloren item dan krijg je automatisch een notificatie met de locatie.

Crowdfunding

Het team van Tile maakt gebruikt van crowdfunding om haar product op de markt te brengen. Zo haalde de dienst al $660.000 op van meer dan 12.000 enthousiastelingen. 

Prijs

Een Tile kost $25 dollar en gaat een jaar mee.  Een maand voor jouw batterij het zou begeven wordt je op de hoogte gebracht en krijg je de kans om een nieuwe Tile te bestellen. Voorlopig werkt de technlogie enkel op iPad & iPhone.