Wist je dat Apple zonder Bill Gates nooit had bestaan en dat Apple momenteel meer cash tot haar beschikking heeft dan de Amerikaanse overheid? Hieronder vijf verbluffende weetjes over het grootste tech-bedrijf ter wereld:

1. Apple bestaat dankzij Bill Gates

Apple had nooit bestaan zonder Bill Gates. Zo investeerde Bill Gates en Microsoft in 1997 zo’n 150 miljoen dollar in Apple in de jaren ’90. Gates zorgde er ook voor dat Microsoft Office, Internet Explorer & development tools ook ontwikkeld werden voor de Macintosh. Bill Gates & Steve Jobs maakten het nieuws gezamenlijk bekend op de Macworld Trade Show in Boson in 1997.

bron: http://news.cnet.com/2100-1001-202143.html

2. Apple heeft meer cash dan Amerikaanse overheid

Apple heeft sinds 27 juli meer cash beschikbaar om uit te geven dan de Amerikaanse overheid. De balans van de Amerikaanse Bank is gezakt tot 73,768 miljard dollar budget om te spenderen. Apple heeft meer dan 75 miljard in haar oorlogskast zitten. Een belangrijke kanttekening: de Amerikaanse overheid geeft dan ook veel meer uit: zo’n 10 miljard dollar per dag!

bron: http://news.yahoo.com/apple-more-money-us-government-140802258.html

3. Dit was ooit Apple’s logo!


4. Ooit al gehoord van Ronald Wayne?

Apple’s co-founder Ronald Wayne verkocht ooit zijn aandelen in Apple voor slechts 800 dollar. Hij had toen 10 procent van Apple’s aandelen in handen. Toch heeft Wayne geen spijt van zijn beslissing. “Ik heb de best mogelijk beslissing gemaakt met de informatie die ik toen had. Ik heb er totaal geen spijt van,” vertelde hij.  

5. Roken in de buurt van Macs = Geen Garantie Meer

Wist je dat je jouw garantie kan kwijtspelen als je rookt in de buurt van je Mac? Het overkwam deze man toen hij vertelde dat hij rookte in de buurt van zijn nieuwe iMac.

bron: https://discussions.apple.com/thread/3071271?tstart=0

Ken je zelf nog enkele leuke weetjes over Apple of andere tech-bedrijven? Laat ze achter in de comments!