Apple heeft zonet de iWatch, de iPhone 6 Plus en een revolutionaire manier van betalen geïntroduceerd. De verrassing van de avond was ongetwijfeld de Apple Watch. Met deze aankondigingen lijkt Apple de torenhoge verwachtingen te hebben ingelost.

De nieuwe iPhones

Apple heeft zoals verwacht de iPhone 6 (4,7”) en de iPhone 6 Plus (5,5”) aangekondigd. De nieuwe generatie iPhones krijgt een Retina HD scherm - met een drastische stijging in het aantal pixels: 1334 x 750 voor de iPhone 6 en 1920 x 1080 voor de iPhone 6 Plus.

De iPhone 6 is ook een pak dunner geworden. Zo zijn beide modellen van de iPhone 6 slechts rond de 7 mm dik:

Door het grotere scherm heeft landscape modus nu ook enkele nieuwe functionaliteiten. Zo oriënteert het homescreen zich nu horizontaal én werd ‚reachability’ ingebouwd - door twee keer te klikken op de homeknop glijdt het hele scherm naar beneden zodat je de bovenste knoppen makkelijk kan bedienen. Een must om het scherm met een hand te kunnen blijven bedienen.

foto: The Verge

Verder krijgt de iPhone 6 een nieuwe Apple A8 chip. Een chip die 25% sneller is dan die in de iPhone 5S. Ook de grafische prestaties kregen een geweldige boost. Zo zijn deze maar liefst 50% sneller dan de vorige generatie iPhones. Ze lijken zelfs de prestaties van een spelcomputer te benaderen.

Een laatste grote verbetering is de capaciteit van de batterij:

foto: The Verge

Ook de camera kreeg een significante update met een 8MP iSight camera. Ook de videofuncties werden stevig uitgebreid.

Het nieuwe betalingssysteem: ApplePay

„Al onze concurrenten hebben gefaald om een mobiel betalingssysteem te ontwikkelen,” vertelde Tim Cook. „Daarom introduceren wij vandaag de Apple Pay”. Het betalingssysteem focust op extreem snelle betalingen aan de hand van jouw bestaande kredietkaarten en de Touch ID sensor. Apple focust hiervoor ook op beveiliging.

„We are not in the business of collecting your data. We do not store your data on any server. Everything is stored locally in a chip on your iPhone,” vertelde Eddy Cue.

Apple Pay zit ingebouwd in elke iPhone 6 en wordt eerst uitgerold in de Verenigde Staten, later wordt het ook uitgebracht in andere landen.

Apple werkt samen met met American Express, VISA & Mastercard en tal van retailers zoals Target, Groupon & Disney Land.

Apple Watch

Na jaren speculatie is het dan toch de beurt aan de Apple’s eerste wearable die de Apple Watch zal heten.

Tim Cook kondigde het toestel aan met de intussen befaamde woorden: „We have one more thing…” Wat hem prompt een staande ovatie opleverde van het hele auditorium.

„We set out to make the best watch in the world. The most personal device we have ever created. It is customizable to match your personal style. It is also a comprehensive health and fitness device”

De Apple Watch is volledig aanpasbaar en kan besteld worden in verschillende materialen. Zo is er een gouden Apple Watch en zijn ook de bandjes volledig aanpasbaar. Naast luxe uitvoeringen is er ook een sportmodel beschikbaar.

De Apple Watch beschikt ook over een ongeziene interface. Zo beschikt het toestel over een „Digital Crown” waarmee je kan scrollen, inzoomen en navigeren zonder je het scherm dient aan te raken.

De horloge zit propvol features en sensoren:

  • tactile feedback
  • hartslag sensor
  • inductive charging
  • flexibel retina scherm
  • infraroodsensor
  • fotosensor
  • personal trainer functie
  • Siri
  • ...

Bovendien gaat de Apple Watch ook samenwerken met Apple Pay. Waardoor je betalingen kan uitvoeren vanaf je horloge. 

Met deze aankondigingen lijkt Apple de torenhoge verwachtingen te hebben ingelost. Wat denk jij ervan?