De Apple Watch wordt gelanceerd in de lente van 2015. Dat maakte de verantwoordelijke voor Apple Stores, Angela Ahrendts, bekend in een interne videoboodschap aan Apple-werknemers. Initieel was Apple van plan om de wearable begin 2015 lanceren. De lancering lijkt nu uitgesteld te worden naar de lente.

Software is nog niet klaar

Volgens een anonieme bron die op de hoogte is van Apple's plannen zou Apple veel geluk hebben gehad als het de wearable zou kunnen lanceren rond Valentijn 2015. Volgens de bron zou Apple eerst plan zijn geweest om de Apple Watch te lanceren in het najaar van 2014, maar was de software nog niet volledig klaar.

Dat de software nog niet op punt staat zou verklaren waarom nieuwsreporters de Apple Watch zelf niet konden bedienen tijdens de hands-on sessies na het Apple event in september. Journalisten konden daar de wearable enkel passen, maar kregen geen écht model van de Apple Watch rond de pols. Enkel Apple’s personeel had werkende Apple Watches en waren de enige mensen die ze konden bedienen.

Waarschijnlijk wou Apple vermijden dat journalisten zouden schrijven over de onafgewerkte software van de Apple Watch. In onderstaande video zie je de uitleg van een Apple-medewerker die over de Apple Watch test-unit van een journalist zegt: "You can't use it. It's just a video". 

Launch in de lente

Dat de Apple Watch pas in de lente zal komen lijkt dus een pak aannemelijker. Dat gaf ook Ahrendts aan in de interne videoboodschap naar Apple Store-medewerkers:

"So, again, we do - you guys were hired because you're the best people in the world. And you know how to service customers, but we are sprinting a marathon and it's not going to stop. Right? We're going into the holidays, we'll go into Chinese New Year, and then we've got a new watch launch coming in the spring."

In de videoboodschap vertelde Ahrendts dat geïnteresseerden uitvoerig zullen worden geholpen als ze een Apple Watch willen passen in de officiële Apple Store. Zo zal een medewerker je alle functies van de wearable uitleggen én zal je ook een groot aantal van verschillende polsbandjes kunnen uittesten.

Verwacht wordt dat het basis-model van de Apple Watch zal rond de 350 euro zal kosten.