Belgische Netflix-klanten mogen zich gelukkig prijzen. Volgens cijfers van de videostreamer is België momenteel het tweede snelste Netflixland. Zo haalt enkel Zwitserland een hogere gemiddelde bandbreedte.

Tweede plaats voor België

Netflix toont elke maand een overzicht van de gemiddelde bandbreedte per land. Voor de eerste keer is ons land opgenomen in de lijst. Daaruit blijkt dat België goed scoort op het vlak van beschikbare bandbreedte. Zo ligt de gemiddelde snelheid in België op 3,77 Mbps.

Vergelijking met buurlanden

Het Belgische gemiddelde ligt daarmee hoger dan Nederland (3,58 Mbps), Duitsland (3,52 Mbps), Frankrijk (3,12 Mbps) & Luxemburg (3,58 Mbps). De reden dat België zo goed scoort is omdat de verschillende operators dicht bij elkaar liggen qua performance en daarom het gemiddelde vrij hoogt ligt. In het buitenland zijn de verschillen groter. Enkel Zwitserland scoort een beter gemiddelde met 3,81 Mbps.

De beste Belgische operators voor Netflix

De cijfers tonen ook welke Belgische operators het snelst zijn voor Netflix te bekijken. Daar komt vooral Telenet, VOO, Proximus & Numericable als besten uit.

Meting

Wie over een uit de kluiten gewassen internet abonnement beschikt kan deze cijfers opvallend laag vinden. Daar heeft Netflix een verklaring voor. Zo zijn de cijfers een gemiddelde over de verschillende internetproviders heen én wordt de bandbreedte gemeten van het toestel dat Netflix ontvangt. 

Meer cijfers kan je hier bekijken.