Tijdens dit WK lijkt Facebook in vuur en vlam te staan. Wil je foto's delen van je meest vurige supportermomenten? De app van Brusselaar Olivier de Locht kan je helpen. Hij ontwikkelde Redhorns, een foto-applicatie voor de iPhone, waarmee je makkelijk supporter-foto's kan maken en delen. 

Supporteren voor België op het WK

Meer dan anders delen we foto’s waarop we juichen wanneer onze favoriete ploeg scoort. Olivier de Locht, een 40 jarige Brusselaar, besloot daarom een mobiele applicatie te ontwikkelen waarmee je gemakkelijk kan supporteren voor de Rode Duivels.

Duivelshorentjes

"Ik kwam op het idee toen ik de mijn andere app – pictasale – aan het programmeren was (een app waarmee je items snel kan verkopen op het web, red.) " legt Olivier de Locht uit. Toen België het nog eens goed deed op het WK was ik 11. Mijn moeder kocht me toen van die valse duivelshorentjes. Die herinnering diende als inspiratie voor de app.

RedHorns

Samen met een vriend programmeerde Olivier de app – redhorns –  in een 8-tal dagen. Met de app kan je een selfie nemen en vervolgens kan je valse duivelshorentjes op jouw selfie plaatsen. In totaal zijn er een tiental skins en stickers beschikbaar waarmee je jouw selfie kan personaliseren. Nadien kan je jouw selfie delen via twitter,  facebook of door een SMS, e-mail of iMessage te versturen.

Redhorns is vandaag volledig gratis maar Olivier sluit niet uit dat hij in de loop van het WK bijkomende betalende opties ontwikkeld. Download de Rehorns app nu in de App Store of via Google Play.

Artikel door Alexandre Colleau.