Niemand houdt ervan om een uur te wachten vooraleer zijn smartphone opgeladen is. Time is money! Onderzoekers van de Université catholique de Louvain hebben hier mogelijk een oplossing voor gevonden: de ‘superaccu’. Oorspronkelijk was deze uitvinding bedoeld om te gebruiken in elektrische auto’s, maar hij kan evengoed gebruikt worden in tablets en smartphones.

Opgeladen in 5 minuten

Gedurende anderhalfjaar hebben twee onderzoeksteams gewerkt aan dit project. Ze ontwikkelden de superbatterij door twee dingen te combineren, namelijk een elektrolytische condensator en een lithium-ion-component. Deze combinatie zorgt ervoor dat de batterij in slechts 5 minuten volledig kan opgeladen worden.

Volgens professor Jean-François Gohy (foto links) van de UCL kan deze technologie dus niet enkel in auto’s gebruikt worden, maar ook in gsm’s en computers.

Persoonlijk gebruik

Voor electrische wagens belooft dit een mooie toekomst, maar dus ook voor persoonlijk alledaags gebruik van smartphones, tablets en computers. De onderzoekers hopen dat hun uitvinding snel in de praktijk toegepast zal kunnen worden.

In de tussentijd hebben ze alleszins een patent aangevraagd op hun uitvinding.